×

Vettelt nem a pénz motiválja, hanem az, hogy boldog legyen

Nem a pénz lesz a legfontosabb a Ferrarival folytatott tárgyalások során – jelentette ki Sebastian Vettel, kinek prioritása az, hogy a szerződéshosszabbítást követően továbbra is jól érezze magát csapatánál.

Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)
A vörösök ifjú titánja, Charles Leclerc a meggyőző 2019-es szezon után hosszú távú szerződést írt alá a csapattal, ami 2024 végéig jelenlegi munkaadóihoz láncolja, Vettel sorsa azonban továbbra is kérdéses, az ő szerződése ugyanis 2020-ban jár le, ezt pedig továbbra sem újította meg az alakulattal. Igaz, a hírek szerint a tárgyalások már megkezdődtek, a cél pedig a partnerség folytatása.

A napokban fölmerült, a Ferrari bár meg szeretné tartani a német klasszist, csökkenteni akarja fizetését. Ami az anyagiakat illeti, a német egy, az Autosport magazinnak adott nyilatkozatában nemrég kifejtette, nem ezek motiválják az egyeztetések során.

„Minden attól függ, mi fontos az embernek, mi motiválja őt” – kezdte. „És ez így rendben is van. Ha a pénz motivál, akkor nagyon messzire juthatsz, és nagyon sikeres is lehetsz. Nagyon sok sportoló és üzletember van, akit ez hajt. Szerintem az a legfontosabb, hogy az embert valami elégedettséggel töltse el. És ez nemcsak az F1 világára igaz” – tette hozzá.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)„Úgy is beállíthatjuk az életünket, hogy valamiféle elismerést szeretnénk elérni. A mi karrierjeink rövidebbek, mint mások karrierjei. Szerintem a legfontosabb az, hogy az ember boldog legyen. Itt ez a kulcs” – hangsúlyozta.

„Nyilvánvaló, hogy az F1 egy kicsit olyan, mint egy cirkusz. Egy megrontott cirkusz, hiszen nagyon sok pénz van benne, a pénz pedig hajlamos arra, hogy megrontsa az embereket. De szerintem ez nagy általánosságban is igaz. De mint mondtam, a kérdés az, hogy valami elégedettséggel töltsön el” – magyarázta, majd elhintette, az F1 után más sorozatokban is próbára teheti majd tudását.

„Reálisan nézem a dolgokat, nem leszek itt 10 év múlva. Szóval ez olyasmi, amin az ember teljesen természetes módon, idővel elkezd gondolkodni. Azt hiszem, nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen valószínűleg elég sok dolgot kipróbálhatok majd, ha egyszer abbahagytam az F1-et. Lehet, valahol máshol fogok versenyezni, talán valami mást csinálok a motorsportok világán belül, vagy valami teljesen mást, távol innen. Vannak ötleteim, még nem döntöttem. Nyugodt vagyok” – fogalmazott.