Rosberg szerint a rövidebb szezon Verstappennek kedvezhet

Lewis Hamilton korábbi csapattársa, és bajnoki riválisa, Nico Rosberg úgy érzi, a most első számú kihívónak tartott Max Verstappen esélyei jobbak lesznek a címvédő legyőzésére, ha a 2020-as szezon rövidebb lesz a tervezettnél.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)
A koronavírus világjárvány versenyek halasztására és törlésére kényszerítette az F1 vezetőit, akik a történtek ellenére 15-18 futamos szezonnal számolnak – legalábbis egyelőre. Azt most szinte lehetetlen megjósolni, mikor indulhat újra a száguldás és meddig tarthat az idény, az viszont biztos, hogy a szezon rövidebb lesz, mint azt a Librty Media emberei eredetileg tervezték.

A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg úgy érzi, a rövidülés a címvédő, Lewis Hamilton legnagyobb ellenfelének kikiáltott (a hollandot a tesztek és a tavalyi év második felében nyújtott jó teljesítmény alapján tartják fő kihívónak) Max Verstappennek kedvezhet.

Florian König és Nico Rosberg Hanoiban biztosan nem jelentkezik be élőben a német RTL közönségének (Fotó: XPB)„Ha kevesebb lesz a futam, az növeli az esélyét annak, hogy meglepőbb lesz a bajnokság vége, hiszen a szerencse értelemszerűen nagyobb szerepet játszik” – kezdte a német. „Én mindig úgy voltam vele, hogy Verstappen és a Red Bull idén tényleg ott lehet a játékban, és alaposan megdolgoztathatja a Mercedest” – tette hozzá a csillagosok korábbi versenyzője.

„Amennyiben rövidebb a szezon, az esélyeik még jobbak” – magyarázta Rosberg, majd hozzátette, az is növelheti a kiszámíthatóságot, hogy adott esetben „különleges hétvégéket” is láthatunk (fölmerült, a rendkívüli helyzetben egy hétvégén több futam is lehet, vagy egy pálya több nagydíjat is kaphat).

„Ez így teljesen más lehet. Eltervezted a szezont, és akkor hirtelen megtörténhet, hogy egy hétvégén két versenyed is lesz. Nagyon-nagyon bonyolult ez, és biztos, hogy teljes egyetértésre lenne szükség, hogy ilyen nagy változtatásokat végre tudjanak hajtani. De abszolút lehetséges, mert mindenki nyitott, és mindenki azt akarja, hogy a szurkolók jól szórakozzanak. Láthatunk furcsa megoldásokat, és szokatlan ötleteket, hogy jobb legyen a műsor” – fogalmazott.

Két futamközvetítés is lesz vasárnap az M4 Sporton!
14:00, 1993, Európa Nagydíj
21:00, Virtuális Ausztrál Nagydíj