Musorujsag
Élő Eredmények

Teljes a rajtlista, egy bajnok is indul a virtuális futamon!

Teljes a rajtlista, egy bajnok is indul a virtuális futamon!

McLaren, Boxutca
Teljessé vált a ma esti virtuális futam résztvevőinek listája, miután a McLaren is bejelentette, ki lesz Lando Norris csapattársa. A fiatal brit talán az egész mezőny legnagyobb nevét kapta maga mellé, csapata ugyanis egy korábbi bajnokot „szervezett be” Jenson Button személyében.

Amíg nem rendezhetnek valódi versenyeket, a legtöbb széria virtuális futamokkal igyekszik szórakoztatni a szurkolókat. A buliba az F1 is gyorsan beszállt, a hétvégén ugyanis már második alkalommal rendezi meg saját eseményét – a versenyhez a királykategória 2019-es, hivatalos játékát használják majd, a helyszín pedig az ausztrál pálya lesz.

Az már korábban kiderült, hogy ezúttal több aktív versenyző lesz a mezőnyben, Lando Norrishoz és Nicholas Latifihoz ugyanis négy rivális csatlakozott még, Charles Leclerc, Alexander Albon, Antonio Giovinazzi és George Russell személyében.

Az eheti „sztárbeugró” a Red Bull által beszervezett Ben Stokes lesz, aki „civilben” az angol krikettcsapat tagja. A híres sportolókból és autó/motorversenyzőkből álló mezőnyben ismét feltűnik majd egy youtuber is: Nunzio Tudisco (NU89) az Alpha Tauritól kapott lehetőséget a hétvégére. Itt a csapattársa, a motorversenyző, Lorenzo Salvadori lesz, aki szintén futtat saját videós csatornát.

Két futamközvetítés is lesz vasárnap az M4 Sporton!
14:00, 1993, Európa Nagydíj
21:00, Virtuális Ausztrál Nagydíj

A mezőnyben lesznek korábbi versenyzők is, miután Anthony Davidson és Johnny Herbert is visszatér, sőt, ezúttal egy korábbi világbajnokot is sikerült beszervezni! A McLaren Jenson Buttont indítja majd Lando Norris mellett, a 2009-es év legjobbja tehát, „visszatérhet” utolsó F1-es csapatához.

Button számára egyébként nem lesz teljesen új a virtuális versenyzés, az utóbbi időben ugyanis több hasonló viadalon is indult (az F1 hivatalos szériájában ma debütál majd). Indulásának bejelentését követően közösségi oldalán jelezte, már várja, hogy megmérettesse magát az olyan fiatal tehetségekkel, mint Norris, Russell,Latifi, Albon és Leclerc.

A futamot természetesen ezúttal is élőben figyelemmel követhetik az M4 Sport műsorán, vasárnap este 9 órától.

A virtuális nagydíj résztvevői:

Mercedes: Esteban Guitérrez, Stoffel Vandoorne

Ferrari: Arthur Leclerc, Charles Leclerc

Red Bull: Alexander Albon, Ben Stokes

McLaren: Lando Norris, Jenson Button

Renault: Christian Lundgaard, Andre Heimgartner

Alpha Tauri: Luca Salvadori, Nunzio Tudisco (NU89)

Racing Point: Jimmy Broadbent, Anthony Davidson

Alfa Romeo: Antonio Giovinazzi, Johnny Herbert

Haas: Pietro Fittipaldi, Louis Délétraz

Williams: Nicholas Latifi, George Russell

Borítókép: Jenson Button (Fotó: XPB)

További tartalmak