A Racing Pointnál is csökkennek a fizetések

A Racing Point is követi a McLaren és a Williams példáját, vagyis a koronavírus világjárvány hatására bekövetkező gazdasági visszaesésre reagálva több dolgozóját is kényszerszabadságra küldi, és a fizetéseket is csökkenti – a versenyzőkét is.

Racing Point (Fotó: XPB)
Az utóbbi hetekben komoly költségcsökkentésbe fogott a Forma–1 világa, miután a világvírus egyébként is padlóra küldte a gazdaságot, a csapatok pedig jelentős bevételkieséssel számolhatnak a naptár várható rövidülése miatt is (minél több viadalt rendeznek egy évben, ők annál több pénzen osztozhatnak az idény végén).

Maga a sportág szabályváltozásokkal reagál, a csapatok pedig több dolgozót is kényszerszabadságra küldenek, míg másoknak csökkentik a fizetését – ideértve a versenyzőket és a magasabb beosztásban lévő vezetőket, mérnököket is.

Fotó: Racing Point

Fotó: Racing PointA tíz alakulat közül először a McLaren lépett, majd hétfőn először a Williams, most pedig a Racing Point is megerősítette, szigorú intézkedésekkel reagál a kialakult helyzetre. A csapat nem közölt konkrét részleteket (mint például a Williams, ahol elárulták, 20 százalékkal csökkentik a felsővezetők és a pilóták fizetését is), de azt igen, hogy többen kényszerszabadságra mennek.

Ezen felül beszámoltak arról is, hogy a két versenyző (vagyis Sergio Pérez és Lance Stroll) fizetése is csökken – de csak ennyit árultak el, azt nem, hogy mekkora összegről kell lemondania a mexikóinak és a kanadainak.

Ami a két versenyző eredeti fizetését illeti, az általában megbízható forrásnak számító Racing Point információi szerint a rutinos Pérez eredetileg 8 millió dollárt kapott volna az idei szezonban (ebben nincsenek benne a különböző szponzori szerződésekből származó bevételek), a csapattárs, Lance Stroll pedig három milliót.