Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone: Mindegy hány futam lesz, Hamilton nyer

Ecclestone: Mindegy hány futam lesz, Hamilton nyer

BBC
A Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone úgy érzi, a rövidített szezon sem csökkentené Lewis Hamilton esélyeit, és egy kicsit aggódik is amiatt, hogy a brit könnyedén szerzi majd meg hetedik bajnoki címét, amennyiben 2020-ban újraindulhat a versenyzés.

Egyelőre nem tudni, mikor indulhat útjára a 2020-as szezon, az viszont biztos, hogy abban az esetben, ha ismét rendezhetnek versenyeket, a menetrend rövidülni fog, arra ugyanis már nem lesz idő, hogy a királykategóriában 22 viadalt teljesítsenek. A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg nemrég kijelentette, a rövidítés Max Verstappennek kedvezhet.

A német azzal érvelt, hogy az esélytelenebbek profitálhatnak majd abból, hogy a kevesebb futam miatt a fő esélyesnek – aki szerinte is Lewis Hamilton – nehezebb lesz „ellensúlyozni” egy-egy balszerencsés futamot. Véleményével természetesen nem mindenki ért egyet.

Bernie Ecclestone szerint például az idénye rövidítése nem befolyásolja Hamilton esélyeit. „Lewis szempontjából szerintem ez nem sokat változtatna” – jelentette ki a BBC rádiójának nyilatkozó brit üzletember. „Meg fogja nyerni. Legyen akármennyire hosszú is a bajnokság. Legyen nyolc, tizenhat, vagy huszonkét verseny” – tette hozzá.

Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

„Amennyiben összejön, ez is egy világbajnoki évad lesz, és ott lesz a könyvekben az eredmény, ő nyerte meg a versenyzők világbajnoki címét. A legszörnyűbb az lenne, ha megnyerné mind a nyolc futamot. Nem lenne túl szuper a szezon” – folytatta.

A korábbi F1-es főnöktől azt is megkérdezték, szerinte milyen lesz a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone jövője, amennyiben 2020-ban ott sem rendezhetnek futamot (ennek sorsáról április végén döntenek majd az illetékesek). Ecclestone szerint a pálya vezetőinek ebben az esetben sem kell aggódniuk. „Nem hiszem, hogy nagy gondjaik lennének. Szerintem nagyon jól szervezettek, jól felépítették magukat. Nem kell semmivel sem próbálkozniuk, nem az F1-től függenek” – mondta.

„A márkájukat most jól összerakták, és több különböző tevékenységük is van. Azt nem tudom, hogy mindent tudnának-e folytatni, amit az F1-en kívül csinálnak. Persze, nekik sem könnyű most, ahogy senki másnak sem. Szerintem mindenkinek alaposan át kell vizsgálnia, mit tett eddig, és mit tehet majd a jövőben” – zárta gondolatát a 89 éves szakember.

Lewis Hamilton (Kép: Yamaha MotoGP)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak