Musorujsag
Élő Eredmények

Giovinazzi versenyzőként és emberként is tiszteli Räikkönent

Giovinazzi versenyzőként és emberként is tiszteli Räikkönent

Sky
Egyszerre volt előny és hátrány Antonio Giovinazzi számára, hogy első teljes F1-es szezonjában egy korábbi világbajnok, Kimi Räikkönen volt a csapattársa, akire az együtt töltött idő után nemcsak versenyzőként, hanem emberként is példaképként tekint.

A mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének és egyik újoncának csatáját az első félévben a rutin nyerte, mégpedig hatalmas fölénnyel, az idény második része viszont szorosabb csatát hozott, igaz, ebben is Räikkönen tűnt ütőképesebbnek. Giovinazzi viszont közelített a korábbi világbajnokhoz – akitől időközben természetesen tanult is pár fogást.

Miközben második teljes szezonja kezdetére vár, Giovinazzi a Sky Sportsnak nyilatkozva többek között az első idényre is visszatekintett, és kiemelte, a Räikkönen elleni küzdelem egyrészt hátrány, másrészt pedig előny is volt számára.

„Nem volt egyszerű egy világbajnok mellett nekivágni az F1-es pályafutásomnak” – kezdte. „Ugyanúgy nem volt könnyű visszarázódni két év után, amit szinte teljesen kihagytam, szóval kimaradtam a test-test elleni küzdelmekből is. Nem volt tehát egyszerű visszarázódni Kimi mellett. Ha az autó elég jó volt a nyolcadik helyre, akkor ő nyolcadik volt. Vagy hetedik.”

Fotó: XPB

„Pár futam után elkezdtem azon gondolkodni, hogyan javulhatnék. Külön figyelmet fordítottam egyébként arra, hogy Kimit nézzem. A nyáron figyeltem, miért vagyok lassabb a futamokon, mint Kimi, és aztán az év második felére sikerült is javítanom. Most ezt kell majd folytatnom. Egészen egyszerűen előnyt kell kovácsolnom abból, hogy Kimi a csapattársam” – magyarázta.

Räikkönen a nyilvános szereplései alapján sokak számára csöndesnek és „hidegnek” tűnhet, Giovinazzi azonban – többekhez hasonlóan, akik jól ismerik a finnt – kijelentette, magánemberként a 2007-es bajnok vicces és igazán jó társaság.

Éppen ezért az első csapattársként töltött évad után az olasz már emberként is igen nagyra tartja őt. „Igen, ő a Jégember, egy hideg fickó, de távol a kameráktól egyébként egy nagyon vicces srác, akivel nagyon jó vacsorákat, ebédeket lehet eltölteni. Melbourne-ben például együtt teniszeztünk, ez pedig egy igazán szórakoztató pillanat volt. Versenyzőként, de emberként is nagyon tisztelem őt” – zárta gondolatát a fiatal pilóta.

Borítókép: Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak