Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc: Határozottan örülnék, ha Vettel maradna a csapattársam

Leclerc: Határozottan örülnék, ha Vettel maradna a csapattársam

The Race, Motor Sport,
Charles Leclerc örülne annak, ha Sebastian Vettel nem utasítaná vissza a Ferrari végső hosszabbítással kapcsolatos ajánlatát, mivel úgy érzi, remek csapattársak.

Az olasz sajtó a héten arról számolt be, hogy egyelőre nem született egyezség Sebastian Vettel és a Ferrari között, mivel a négyszeres világbajnok méltatlannak tartotta a csapatától kapott első ajánlatot. Úgy tudni, a vörösök mindössze egy évre, csak 2021-re kínáltak neki új szerződést, ráadásul jelentősen lecsökkentett fizetéssel, ami Vettelnek nem volt ínyére. Egy állítólagos bennfentes szerint a csapat ajánlata a „vicc” kategóriájába tartozott.

A németet aligha csak a pénz zavarja, hiszen egy versenyző számára a bizalom és a megbecsülés jele, hogy csapata mennyire kedvező feltételeket kínál neki. Innen nézve Charles Leclerc-hez sokkal nagyobb bizalommal fordultak, hiszen amellett, hogy második éve előtt máris 2024-ig szóló kontraktust adtak neki, a bérét is jelentősen megemelték (a találgatások szerint közel 10 millió euróra).

Vettel csapaton belüli helyzetét tavaly óta minden szinten megkerülhetetlenül összefüggésbe lehet hozni Leclerc személyével. Egyesek szerint már most a fiatal versenyző a Ferrari új kedvence. Ők most alighanem Vettel új ajánlatát is ennek jelének tekintik.

Egy szerdai online sajtótájékoztatón e pletykák után Leclerc-t is megkérdezték arról, mit gondol Vettel helyzetéről. Noha azt hihetnénk, hogy a tavalyi pályán történt összezördüléseik miatt rideg a két versenyző viszonya, ő egyértelművé tette, szó sincs ilyesmiről. „Voltak bizonyos problémáink a pályán, például Brazíliában, de a kapcsolatunk jó volt. Elégedett vagyok Seb mellett. Mindig jó volt a viszonyunk, még ha a kívülállók ezt nem is annyira láthatják” – állította a kétszeres futamgyőztes.

Leclerc azt is egyértelművé tette, hogy örömmel folytatná Vettel csapattársaként. „Én örülnék, ha maradna, de bárhogy is fog dönteni a Ferrari, tiszteletben fogom tartani a választását, akárkit is ültet majd mellém. Végső soron a feladatom az, hogy bárkihez alkalmazkodjak, és mindig tanulnom kell az aktuális csapattársamtól. Bárkit szívesen fogadnék, de ha Seb maradna, akkor határozottan boldog lennék.”

Sebastian Vettel, Marc Gené, Mattia Binotto és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Sebastian Vettel, Marc Gené, Mattia Binotto és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Kérdés, a Ferrari képes-e olyan feltételeket kínálni, amelyek mellett Vettel is ennyire biztos lehet a jövőbeni boldogságában. Múlt heti online sajtóbeszélgetésén a négyszeres bajnok jelezte, inkább a hosszabb távú megállapodás felé hajlik. „Végül az lesz, amivel én és a csapat is elégedettek vagyunk. Ami az időtartamot illeti, a múltban mindig hároméves szerződéseket kaptam. Tudom, hogy az egyik legtapasztaltabb versenyző vagyok, de nem én vagyok a legidősebb, és nem is hiszem, hogy lenne korhatár” – jelentette ki.

Főnöke, Mattia Binotto korábban első számú választásuknak nevezte Vettelt, és dicsérte is őt annak kapcsán, milyen értéket jelent a csapat számára. „Ő egy egyenes és nyitott személyiség, aki nagyon szereti a munkáját. A Ferrari ezért is becsüli őt annyira” – dicsérte.

A hírek szerint ennek ellenére Binottóék már Vettel esetleges távozására is felkészültek. Állítólag három név, Daniel Ricciardoé, Carlos Sainzé és Antonio Giovinazzié szerepel a listájukon.

Borítókép: Charles Leclerc és Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

További tartalmak