Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean valószínűleg nem indul a virtuális bajnokságban

Grosjean valószínűleg nem indul a virtuális bajnokságban

GMM
Kipróbálta azt a játékot, amivel az F1 hivatalos virtuális bajnoksága fut, ám mivel nem volt megelégedve vele, nem valószínű, hogy a haasos Romain Grosjean feltűnik a széria hátralévő futamain.

Eddig hét aktív versenyző vett részt (vagy legalább nevezett) a hivatalos virtuális bajnokság legalább egy versenyén, fölmerült azonban, hogy ez a szám a folytatásban tovább nőhet. A napokban Sebastian Vettel jelezte, már beszerzett egy szimulátort és kipróbálja magát az online versenypályákon is, Romain Grosjean pedig már próbára is tette tudását.

Hogy a német végül beszáll-e a buliba az kérdéses, a francia viszont nagy eséllyel kihagyja a lehetőséget, hiszen nem tetszett neki az F1 hivatalos játéka; kiemelte, Max Vertappenhez hasonlóan ő is inkább a „komolyabb szimulátorokat” preferálja.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

„Tettem vele egy próbát, de nem éreztem jól magam a játékban, szóval félretettem és inkább az iRacinggel mentem” – kezdte. „Bizonyos okokból én személy szerint értékelem a GT-autókat, és úgy éreztem, hogy ez a program reálisabb az autók viselkedésének szempontjából. Azt hiszem, nemcsak én jutottam erre a megállapításra” – tette hozzá.

„Tudom, hogy az F1 szeretné, ha csatlakoznék, és én is örömmel megtenném, de eléggé kemény lenne, ha két másodperccel elmaradnék. Hiányzik az érzés. A sebesség érzete. De egyébként a helyzet hasonló a szimulátorokban, a több millió dollárosokban is, szóval a korlátok azért ebben a tekintetben hasonlóak” – magyarázta.

A francia kiemelte, továbbra is csak ismerkedik a szimulátorozás világával, ezért néha úgy érzi, olyan mintha egy teljesen új munkában próbálná fölvenni a ritmust. „Nagyon jó móka ez, és rengeteg érdekes dolog van benne, mint például a beállítások, amikre nagyon oda kell figyelni. Az elején egy kicsit olyan, mint egy teljes idős munka. Meg kell érteni az üzemanyagszintet, és a gumikat, azt, hogy cserélsz-e vagy sem. Azt sem tudtam, milyen keveréket kell választani, aztán megkérdeztem, miért vagyok ilyen lassú a boxban, mire közölték, azért, mert kereket cserélek. Sokat kell még tanulnom, de tényleg nagyon jó móka” – hangsúlyozta.

Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak