×

Leclerc különleges pillanata: találkozás Schumacherrel

A múlt héten Charles Leclerc közösségi oldalán megosztott egy gyerekkori közös fotót Michael Schumacherrel – most el is mesélte az első találkozásuk történetét.

Leclerc találkozása Schumival Fotó: Charles Leclerc/Twitter
„Különleges pillanat volt” – írta Charles Leclerc a fenti fotóhoz közösségi oldalán, mely még gokartos gyerekként készült róla, pár társáról és a Ferrari szupersztárjáról, Michael Schumacherről, aki aláírja az őt körülsereglő versenyzőpalánták overallját. A büszke pillanatról Leclerc nemrég bővebben is mesélt a Forma–1 hivatalos oldalának adott interjúban.

„Nagyon-nagyon le voltam nyűgözve, erre emlékszem belőle leginkább. Hogy pontosan miről beszéltünk, azt nehéz lenne felidéznem, mert egyedül arra emlékszem, hogy nézem a piros overallját, és figyelem Michaelt, mint ilyenkor minden gyerek tenné” – mondta az első nagy találkozásról az azóta már szintén a Ferrarit erősítő monacói.

Leclerc már korábban beszélt arról, Schumacherhez és a Ferrarihoz kötődnek az első gyerekkori emlékei az F1-ről, és a hétszeres rekordbajnok volt az, akire az aktív versenyzők közül leginkább felnézett. A találkozás már csak ezért is emlékezetes volt számára.

„Nagyon különleges volt. Emlékszem, a paddockba visszatérve lehetőségünk nyílt arra, hogy lássuk őt. Az egész nagyon izgalmas volt. Egy tesztnap volt ez számunkra a gokartpályán (a franciaországi Paul Ricard-versenypálya volt a helyszín, a szerk.). Megkértem, hogy írja alá az overallomat. Aztán mennie kellett a mérnökökhöz. Nagyon kedves volt, mi pedig szerencsések voltunk, hogy ott voltunk a paddockban, és senki más nem volt arra. Szakított egy kis időt arra, hogy beszélgessen velünk. Nagyon kedves volt tőle” – mesélte.