Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon: Most sokkal fájdalmasabb lesz egy kiesés

Ocon: Most sokkal fájdalmasabb lesz egy kiesés

Sky, GMM
Amennyiben elindul a 2020-as szezon, a versenyzőknek még kevesebb terük lesz a hibázásra, a kevesebb futam miatt ugyanis egy kiesésért sokkal nagyobb árat fizethetnek – figyelmeztet a Renault pilótája, Esteban Ocon.

Az F1 vezetői hétfőn bejelentették, továbbra is céljuk egy 15-18 futamos szezon tető alá hozása, és elismerték, a cél most az, hogy az idény július elején, Ausztriában induljon. Noha lesznek duplázó helyszínek, a naptár rövidülni fog az eredeti tervekhez képest (ha minden a terv szerint haladt volna, idén 22 versenyt látunk), ez pedig változtathat a csapatok és a pilóták hozzáállásán.

Charles Leclerc például elintette, mivel kevesebb lesz a futam, többet fog kockáztatni, hiszen minden pont aranyat ér majd. Riválisa, Esteban Ocon eközben arra mutatott rá, óvatosnak is kell lenni, hiszen egy kiesés most még jobban fájhat.

„Biztos, hogy a rövidített menetrend okoz majd meglepetéseket” – nyilatkozta a francia a Sky Sportsnak. „Nem lesznek dzsóker-eredmények, a kiesések nagyobb súllyal bírnak majd. Nagyon fontos lesz, hogy minden versenyt befejezzünk, és megszerezzük az összes megszerezhető pontot. Kulcsfontosságú lesz, hogy eljussunk a célba.”

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Ami az újraindítást illeti, Ocon teljes mértékben támogatja azt, még úgy is, hogy az idény valószínűleg zárt kapus futamokkal kezdődik, tehát nézők nem lehetnek a helyszínen. „Sikerrel kell járnunk. Valamit mutatnunk kell az embereknek. Rossz, hogy nem lehetnek ott a nézők, de ha a helyzet javul, ők is visszatérhetnek majd. Ha megfelelően tesztelnek minket, és tartjuk az óvintézkedéseket, rendben leszünk. Persze, nagyon oda kell figyelnünk a biztonságra” – mondta.

Bárhogy is alakul a szezon és a naptár, az már biztos, hogy Ocon idén nem vehet részt hazai futamán, a Francia Nagydíjat ugyanis törölték (a helyi intézkedések értelmében szeptemberig zárt kapuk mögött sem lehetett volna megrendezni azt). A fiatal pilóta számára természetesen nagy csalódás, hogy sehogy sem állhat rajthoz hazájában.

„Eddig elviselhető volt a felfordulás a naptár kapcsán. Ezt a versenyt azonban most teljesen lefújták, és ez a futam pont a hazai versenyem lenne. Tavaly tudtam, hogy nem fogok ott versenyezni, de most, hogy végre lett ülésem, és ráadásul minden összeállt, egy Renault-ban ülhetek, és versenyezhetek a francia földön… nagyszerűen hangzott. Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy ez nekem hatalmas csalódás” – fogalmazott.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak