Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussent nem vonzza a virtuális versenyzés

Magnussent nem vonzza a virtuális versenyzés

GMM, BT
Miközben csapattársai és édesapja is belevágott a virtuális versenyzésbe, a Haas dán versenyzője, Kevin Magnussen nem érdeklődik a szimulátorozás iránt. Kiemelte, a versenyzés iránti szenvedélyét majd a valós pályákon éli ki, amint ez ismét lehetővé válik.

A Haas két tesztversenyzője (Pietro Fittipaldi és Louis Délétraz) rendszeres résztvevője az F1 hivatalos virtuális sorozatának, állandó pilótájuk, Romain Grosjean pedig a napokban kóstolt bele a szimulátoros versenyzésbe. Noha hivatalos játék nem nyerte el a tetszését, más programokkal már ő is szívesen üti el idejét a kényszerpihenő alatt.

Az amerikai csapat nagy része tehát érdekelt a virtuális versenyzésben, kivéve Kevin Magnussent, aki nem is tervezi, hogy kipróbálja magát ebben a műfajban, noha az utóbbi hetekben már édesapja, a korábbi F1-es, Jan Magnussen is indul online futamokon.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Nem hiszem, hogy adna annyit, mint a valós térben zajló versenyzés” – jegyezte meg a virtuális futamok kapcsán a dán pilóta. „Persze, vannak dolgok, amikben össze lehet vetni a kettőt, de azért az eltérés még így is lényeges. Továbbá, ez még mindig eléggé messze van a csapatok által használt szimulátoroktól is” – tette hozzá.

„A valós versenyzés pedig azokhoz képest is hatalmas ugrás. Amikor eltöltök néhány órát a Haas szimulátorában, a munka után mindig szükségem van egy kis friss levegőre” – folytatta, majd elárulta, különösebben sosem vonzották a versenyzős játékok.

„Apám kapott egy szimulátort, most ott van a nappalijában, és néha versenyzünk egymással. Jókat szórakozunk, de nekem ez még mindig csak egy számítógépes játék. Különösebben sosem voltam oda ezekért. Ezt már értelmezték úgy, hogy nincs kedvem az egészhez, de másról van szó. Szívesebben megyek ki a szabadba, és versenyzem rendesen. Ha hazatérek Dániába, gokartokkal kezdem majd az edzést. Jobb és szórakoztatóbb is, mint egy szimulátor. A legjobb edzés egy versenyző számára az, ha pályán tud lenni” – zárta gondolatát.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak