Musorujsag
Élő Eredmények

Hamarosan Bottas is feltűnik a szimulátoros versenyeken?

Hamarosan Bottas is feltűnik a szimulátoros versenyeken?

Twitter, Sky Sport
Valtteri Bottas is beszerezte a maga szimulátoros berendezését – azt ígéri, hamarosan online versenyeken indul.

A Forma–1 által indított Virtuális Nagydíj hetek óta alternatív szórakozási lehetőséget kínál mind a versenyzők, mind a nézők számára a vírusjárvány idején. Az aktuális mezőnyből ezen versenyeken rendszerint 6-7 versenyző képviseli az F1-et, ám időközben egyre többen kezdenek belekóstolni a szimulátorozásba, így talán van remény arra, hogy tovább bővül ez a létszám.

A múlt hétvégén Sebastin Vettel is megkezdte online karrierjét a nemrég beszerzett otthoni gépével, most pedig a Mercedes tavalyi bajnoki ezüstérmese, Valtteri Bottas is bejelentkezett. A finn közösségi oldalán posztolt képeket a vadonatúj szimulátoráról, melyen mostanság megkezdte a tréningezést.

„Végre beszereztem a saját versenyszimulátoromat. A csapatom segített az installálásában, szóval hamarosan talán online versenyeken is látni fogtok” – bocsátotta előre.

Azt egyelőre nem árulta el, hogy ez nevesebb szimulátoros sorozatokon való indulást jelent-e, vagy esetleg őt is érdekli az F1 Virtuális Nagydíja, és később csatlakozhat az ottani mezőnyhöz. A Mercedest eddig két tartalékversenyzője, Esteban Gutiérrez és Stoffel Vandoorne képviselte az e-versenyeken.

A hétszeres futamgyőztes Bottas a korábbi években az aktív szimulátoros versenyzők táborát erősítette, ám az utóbbi időszakban némiképp eltávolodott ettől a világtól. Most viszont ezt érzi a legjobb felkészülésnek a járvány idején. No meg a ralizást. „Természetesen Finnországban is távol kell maradnunk a többi embertől, de azért kimehetünk a természetbe is” – mondta Bottas, aki a szimulátorozás mellett azért a raliautójába is bepattant már párszor az utóbbi hetekben.

Az aszfalt helyett a szobában: Valtteri Bottas a szimulátoron, kerékpáros barátnője pedig a bringán edz (Fotó: Valtteri/Bottas/Twitter)

 

Magnussen szerint a gokart a legjobb edzésmódszer

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen eközben már korábban jelezte, eszében sincs az F1-es játékkal játszani. Ő más módját találta a szinten maradásnak: gokartozással elégíti ki száguldási igényét. „Nagyon örülök, hogy kimehetünk a gokartpályára. Ez nagy segítség. Imádok gokartozni! Gokartot vezetni ugyanakkora élvezet, mint Forma–1-es autót” – nyilatkozta hétfőn a Sky Sportsnak az időközben sűrű szőke szakállat növesztő dán.

„Nyilván hiányzik a verseny, és nem is teljesen ugyanolyan, de legalább kiélhetem benne a versenyszellemem, emellett pedig fizikálisan megterhelő is. A gokart a legjobb edzésmódszer. Messze fáradtabb leszek egy gokartozással töltött nap végén, mint a legkeményebb edzés után” – magyarázta.

Magnussen ráadásul új helyzetben van gokartos szempontból: az F1 miatt általában lemarad a náluk későn kezdődő idényről, most viszont otthon van, és ezt ki is használja. „Ahonnan én jövök, ott általában nincs rá módom a tél folyamán, a hó és a tél miatt bezárnak a pályák. Most viszont már lassan itt a nyár, nyitnak a pályák – ez új helyzet számomra, amit ki is használok. A gokartozással próbálok formába kerülni fizikálisan” – mondta a dán „viking”.

Borítókép: Valtteri Bottas és az új szimulátora (Fotó: Valtteri/Bottas/Twitter)

További tartalmak