Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: szimulátoron reprodukálta Senna mágikus körét egy rajongó

Videó: szimulátoron reprodukálta Senna mágikus körét egy rajongó

Youtube
Ayrton Senna és a legendás monacói pole-kör találkozása a szimulátorkorszakkal –egy lelkes szurkoló reprodukálta az 1988-as „dimenzióváltást”!

„Egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem tudatosan vezetem az autót, hanem ösztönből. Egy másik dimenzióba kerültem. Átléptem a határt, de így is még többet találtam. Aztán hirtelen valami átkapcsolt bennem. Mintha felébredtem volna, és rájöttem, hogy másfajta közegben voltam, mint amiben szoktam lenni.”

Ayrton Senna híressé vált mondatai ezek, melyeket a szintén híres 1988-as monacói pole-szerzése közben átélt „testen kívüli” élményéről mondott. Akkori mclarenes csapattársa, Alain Prost szerint jó adag önfényezés és marketing is volt bennük, a mágikus pole-körének különlegességét azonban ez sem csökkenti.

Ez a bizonyos kör, mellyel Senna saját csapattársának is közel másfél másodpercet adott aznap, szimbolikus mozzanatává vált a brazil pályafutásának, aminek még az utókor is a csodájára jár.

Egy lelkes japán rajongó most ezt a pillanatot hozta át a modern korba azzal, hogy felépítette otthoni „nyolclábú” szimulátorát, Ayrton Sennának öltözött, sisakjára rögzített egy 1988-as nézőpontot idéző kamerát, és a gázba taposva újrafutotta azt a bizonyos „más dimenziójú” időmérős kört.

Az eredmény egészen látványos lett!

Így készült:

További tartalmak