Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg visszatérne – a közeljövőben!

Hülkenberg visszatérne – a közeljövőben!

RaceFans
A Renault-tól – és ezáltal a királykategória mezőnyéből – 2019 végén távozni kényszerülő Nico Hülkenberg a lehető leghamarabb visszatérne a Forma–1-be. Konkrét lehetősége erre egyelőre nincs, de amint lesz, ígéri, le fog csapni rá!

A franciák viszonylag hamar közölték versenyzőjükkel, 2020-ban már nem számítanak rá, helyét pedig Esteban Ocon kapja. Hülkenberg ezt követően több csapattal is fölvette a kapcsolatot (a Haasszal és az Alfa Romeóval is folytatott egyeztetéseket), végül azonban nem talált új munkaadót a királykategóriában, ahonnan tehát 10 év után távozni kényszerült.

Akkor még úgy fogalmazott, ezzel lehet végleg lezárult pályafutásának ezen szakasza, és bár továbbra sincs garancia arra, hogy visszatérhet, legutóbb már arról beszélt, mindent megtesz azért, hogy ne a 2019-es legyen karrierje utolsó F1-es szezonja.

„A tesztek során nem követtem az eseményeket, ráadásul abban az időszakban Európából is elutaztam, szóval tényleg nem figyeltem oda” – kezdte. „De azóta már felzárkóztam, és beszéltem néhány emberrel a Forma–1-ből, hogy megtudjam, mi a helyzet. Most persze senki sem ült versenyautóban, de én már Abu-Dzabi óta érzem, hogy vissza akarok térni, ráadásul a közeljövőben!”

„Értelemszerűen most mindenki arra vár, hogy újra autóba ülhessen” – tette hozzá, utalva arra, hogy a koronavírus világjárvány miatt leállt a versenyzés. „Rajta vagyok az ügyön, és ez a célom. De most természetesen nehéz lenne bármi konkrétat mondani. Annyi tényezőt kell figyelembe vennünk, és most egyébként is minden a feje tetejére állt” – folytatta a rutinos versenyző, aki pályafutása során a Renault előtt a Force Indiánál, a Saubernél és a Williamsnél is megfordult.

Ami az esetleges folytatást illeti, kiemelte, nem szeretne csak azért visszatérni, hogy ott legyen a mezőnyben – tisztességes autóra vágyik. „Kapcsolatban vagyok bizonyos emberekkel, de még minden túl korai. Ha lesz egy lehetőség, biztos, hogy élni fogok vele. Ha egy olyan opció lesz, ami izgalmas is, akkor küzdeni fogok érte. Nyilván nem arról van szó, hogy a győzelemért tudok majd harcolni, de legalább kapjak valamit, amivel dolgozhatok. Egy autót, amivel harcolhatok azért, hogy a legjobb tíz közé kerüljek” – zárta gondolatát.

1996 Spanyol Nagydíj – vasárnap 14:00-kor az M4 Sporton!
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak