Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: a Red Bull holland túrája és egy virtuális kör Zandvoortban

Videó: a Red Bull holland túrája és egy virtuális kör Zandvoortban

Motorsport Week, Red Bull
Sétakocsikázás a szélmalmok és tulipánok között, tengerparti túra a homokdűnék mellett – látványos videóval készült a Holland Nagydíjra a Red Bull, ám az átalakított pályával egyelőre csak az F1 2020 nevű játékon keresztül ismerkedhetünk.

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték volna meg a 35 év óta első F1-es Holland Nagydíjat. Zandvoort lelátói bizonyára tömve lettek volna, és a narancsszínen kívül nemigen láthattunk volna mást a nézők soraiban. A világjárvány viszont újraírta a programot, és egyelőre bizonytalan, lesz-e pótlása az elmaradt versenynek ősszel.

Jan Lammers, a pálya sportigazgatója fájó szívvel elmélkedett az elmúlt napokban azon, milyen lehetett volna az első versenyük. „Nagyon furcsa érzés volt. Elég közel lakom a pályához, és van bennem egyfajta belső óra. Péntek reggel eszembe jutott, hogy ilyenkor lenne az első szabadedzés, ami esős lett volna. A hétvége folyamán mindent az eredeti programnak megfelelően figyeltem. A vasárnapunk szép nap lett volna” – állapította meg a Motorsport Weeknek nyilatkozó exversenyző. „A drónfelvételekből – amik nagyon népszerűvé váltak – is látható, hogy a pályánk a világ egyik legszebb létesítményévé vált idő közben, és ez szívderítő, még ha nem is versenyezhettünk. Nagyon-nagyon büszkék vagyunk arra, amit eddig elértünk.”

Nem csak ő gondolt azonban a hétvégén az elmaradt versenyre. A helyi hőst, Max Verstappent foglalkoztató Red Bull előzetesen a szokásának megfelelően egyedi videóval készült a Holland Nagydíjra. A futam elmaradt, ám a rendhagyó túrájuk felvételeit így is közzétették. Azon Max Verstappen és Alexander Albon korábbi F1-es Red Bullokkal hajtanak végig a vidéken, elvonulnak a jellegzetes holland szélmalmok előtt, betérnek egy tulipánokat nevelő kertészetbe, és ellátogatnak a pálya tövében található homokos tengerpartra is.

„Természetesen vártam a hazai versenyemet. Sajnos nem került rá sor most, de reméljük, hogy hamarosan fog. A Forma–1-es akció híján azonban örömmel mutatok meg a szurkolóknak valamennyit Hollandiából, ilyen rendhagyó módon” – fogalmazott a tavalyi bajnoki harmadik helyezett. „Ilyen módon akartam bemutatni Alexnek Hollandiát. Év elején vettük föl a filmet, de a világnak is meg akartuk mutatni, és a legjobb időpontot a Holland Nagydíj eredeti ideje jelentette.”

A filmben egyébként egy másik holland versenyző, a Red Bullnál 2006-ban rajthoz álló Robert Doornbos is feltűnt. Ő kerékpárral előzte meg Verstappenék F1-es gépét az egyik szűk macskaköves utcán. „Azt gondolták, tíz év után újra felhívják ezt a Doornbos fickót. De ezúttal nem ültettek autóba, helyette a saját kerékpáromon ültem. Jó érzés volt újra átélni ezt a bizsergést és lelkesedést” – nyilatkozta a korábbi versenyző.

Verstappen már a felújított zandvoorti pályán is körözhetett F1-es autóval, és nagyon élvezte. A kívülállók egyelőre csak képeket és szimulátoros köröket láthattak a két 18 fokban döntött kanyarral is rendelkező ringről. Az a Codemasters F1 2020 című játékában is szerepelni fog már, és a cég a hétvége alkalmából közzé is tette az első videóját arról, milyen lesz egy kör a különleges helyszínen.

 

Képgaléria a Red Bull hollandiai túrájáról:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/05/AP-23W2NCSHD1W11_news-1024x638.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak