Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton készül a folytatásra – még a szimulátorba is beül!

Hamilton készül a folytatásra – még a szimulátorba is beül!

Motorsport
Lewis Hamilton mindent elkövet azért, hogy ő is és csapata is jó formában térjen vissza a kényszerpihenő után, hiszen jól tudja, komoly kihívás lesz a többhónapos kihagyás után visszatérni a versenyrutinhoz.

A jelenlegi tervek szerint július elején, Ausztriában indulhat útjára a 2020-as világbajnokság, vagyis három hónappal az eredetileg szezonnyitónak szánt, végül azonban törölt Ausztrál Nagydíj után. Hogy a kényszerpihenő alatt a versenyzők, a mérnökök és a szerelők is berozsdásodtak, azt több résztvevő is elmondta már, ahogyan azt is, hogy emiatt kaotikus kezdésre számít.

Hogy nem lesz egyszerű újra felvenni a versenyritmust, azt a címvédő, Lewis Hamilton is tudja, épp ezért az utóbbi időben mindent elkövetett azért, hogy a lehető legjobb formában térjen majd vissza, miközben folyamatosan egyeztetett csapattársaival is.

„Remélem, erősebben térhetek vissza” – jelentette ki egy videós interjúban. „Amikor újra beülünk majd az autóba, az első pénteki edzésen valószínűleg kegyetlenül rozsdásak leszünk még. Szóval érdekes lesz látni, hogyan térünk vissza. Telefonon tartom a kapcsolatot a csapatommal, egyeztettem a mérnökökkel és megpróbáltam lebeszélni velük, mi a terv.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Meg kell győződnünk arról, hogy az összes rendelkezésünkre álló eszközt bevetjük, például versenyszimulációkat végzünk, szóval valószínűleg be fogok ülni a szimulátorba, amit egyébként nem igazán szeretek. Ezeknek az eszközöknek a használatával biztosíthatjuk, hogy versenyképesek leszünk, amikor megérkezünk az első verseny helyszínére, és készen is fogunk állni, mintha egyetlenegy futam sem maradt volna el” – magyarázta.

„Persze, hogyan is érkezhetünk úgy Ausztriába, mintha már nyolc futam lenne mögöttünk? Ez igazi kihívás lesz, és nem is tudom, képesek leszünk-e rá, de z biztos, hogy célnak nagyon jó” – folytatta a hatszoros bajnok, majd ismét kiemelte, a kényszerpihenő alatt igyekezett fizikailag és mentálisan is fejlődni, és a nehézségek ellenére csak a pozitívumokat nézni.

„Mit csinálhatna az ember ezekben a napokban, ha nem fejlődne? Ha csak ücsörgünk, akkor az időnket pazaroljuk. Semmit sem kapunk ingyen az életben, oda kell mennünk, és meg kell szereznünk, amit akarunk. Fel kell állnod, és cselekedned kell. Jó formában vagyok, de mindig lehetne jobb és jobb. Mindig látom, hol van egy kis felesleg rajtam, és akkor tudom, hogy keményebben kell edzenem, hogy futnom kell. Mentális tekintetben az egész arról szól, hogy jól érezzük magukat, hogy megtaláljuk a módját, hogy harmóniába kerüljünk magunkkal” – hangsúlyozta.

„Nem szabad túl keménynek sem lenned magaddal. Néha van, hogy valami nem sikerül. Ezt is el kell ismerni. Néha én is levertnek érzem magam, nincs kedvem az edzéshez, és azon gondolkodom, folytassam-e egyáltalán a versenyzést. Aztán egy óra múlva ezek a gondolatok elmúlnak. Tudom, hogy imádom, amit csinálok. Miért ne folytatnám? El kell fogadni ezt a gondolatot is. Próbáltam olvasni, meditálni. De eléggé izgága vagyok, szóval nekem a meditáció eléggé nehéz. De minél többet gyakorolsz valamit, annál jobb leszel” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak