Ha Hamilton a Ferrarinál győzne? – Istenként tisztelnék!

A Pontokat vasárnap osztják című podcastban Ujvári Máté a volt Forma-1-es pilótával, Jean-Éric Vergne-nyel beszélgetett.

A Forma-1-et is megjárta, de Jean-Éric Vergne érdekes módon, most talán boldogabb, hogy a Formula E-ben hajthat, hiszen nincsenek is túlzottan szép emlékei a királykategóriáról. Nem véletlen, nem sok esélye volt Toro Rosso versenyzőként kiemelkedni a mezőnyből. Távozott, és jelenleg úgy véli, a legjobb helyen van, hiszen valami újnak a kezdetén járnak, amelyben ráadásul folyamatosan ott van a győzelem lehetősége, pláne, hogy itt már kétszer is ült a trónon.

Ettől függetlenül, ahogyan azt Ujvári Máténak, a Pontokat vasárnap osztják című podcastban elárulta, továbbra is figyelemmel kísérti a Forma-1 történéseit. Olyannyira, hogy még televíziós szakértőként is dolgozik, így néhány futamra el is látogat. Persze véleménye is van.

Jean-Eric Vergne a Ferrari fejlesztő versenyzője és Sebastian Vettel (2016) © Batchelor / XPB ImagesPéldául a Ferrarival történtekkel kapcsolatban is, hiszen egy ideig a szimulátorpilótájuk volt – a csapat kapcsán felmerült egy kérdés: el tudta-e volna képzelni Lewis Hamiltont Ferrari versenyzőként.

„Igen, imádnám, fantasztikus lenne! A Ferrari olyan régóta várakozik már az újabb sikerre, pedig sokszor voltak nagyon közel a trófeához az elmúlt időszakban, de Lewis bezsebelte az összeset. Hamilton már így is az F1 királya, de ha elmenne a Ferrarihoz és velük is nyerne, akkor élő istenként tisztelnék Olaszországban!" – mondta Vergne, akinek persze van véleménye a karantén alatt oly’ népszerűvé vált szimulátorozásról is. Azaz, arról, hogy egy olyan versenyző, mint például Hamilton, vagy akár Sebastian Vettel, miért maradnak távol ettől a lehetőségtől.„Mert nem nyernének. Egy jó eredményhez rengeteg gyakorlásra lenne szükségük, és Vettel vagy Hamilton – akik mindketten többszörös világbajnokok az életben – nem fognak egy sima videójátékban milliók szeme láttára gyengén szerepelni. Nem is javasolnám nekik” – fejtegette véleményét az exF1-es.

Ami egyébként a szimulátorozást illeti Vergne-nek nagyon is köze van a virtuális világhoz. Három éve néhány társával ők hozták létre a Veloce nevű csapatot, amelynek versenyzője Bereznay Dani, aki épp a minap jelentette be, hogy újabb egy évet írt alá a Forma-1-es Alfa Romeo csapattal.

Daninak nagy szerepe volt abban, hogy Jean-Éric Vergne valamelyest beleszokjon a virtuális versenyzésbe. Ő instruálta ugyanis mostanság a volt F1-est, akinek korábban még PC-je sem volt.

A Formula E-ről, a virtuális világról, a Forma-1-es esetleges visszatérésről és sok minden másról Jean-Éric Vergne a Pontokat vasárnap osztják című Podcastban beszélt: