Musorujsag
Élő Eredmények

Todt: Vettel az egyik legnagyobb tehetség

Todt: Vettel az egyik legnagyobb tehetség

Sky Sports
Az FIA elnöke, Jean Todt alaptalannak érzi, hogy egyesek Sebastian Vettel visszavonulásáról cikkeznek, a német ugyanis csak a Ferraritól való távozását jelentette be. Ami magát a négyszeres bajnokot illeti, az elnök minden idők egyik legnagyobb tehetségének tartja.

A múlt héten jelentették be, hogy Vettel és a Ferrari útjai elválnak 2020 végén, ezzel pedig valóságos lavina indult el a pilótapiacon és a pletykák terén is. Azóta kiderült, a vörösök Carlos Sainzcal helyettesítik a németet, és az is, hogy Sainz helyét Daniel Ricciardo veszi majd át, Vettel számára tehát a McLaren nem lehet opció.

Fölmerült, a német nem is vágyik a középmezőnybe: vagy sikerül megszereznie az egyik Mercedes-ülést, vagy visszavonul. Sokak szerint, ha lemarad a csillagosok autójáról, valóban a pályafutás lezárása lenne a legmegfelelőbb döntés.

Jean Todt, az FIA elnöke korainak és alaptannak érzi ezeket a megjegyzéseket. „Légy pozitívabb” – intette meg a Sky Sports vele interjút készítő riporterét, aki szintén fölvetette, a 2020-as lehet Vettel utolsó szezonja. „Sebastian az egyik legnagyobb tehetség a motorsportok világában. Egyedül csak azt jelentették be, hogy 2020 után nem lesz a Ferrari versenyzője.”

Jean Todt (Fotó: XPB)

„Sok más lehetősége van. Csak a legjobbakat kívánhatjuk neki. Aki leszerződteti, az nagyon szerencsés lesz” – magyarázta, majd a hosszabb távú jövő kapcsán hozzáette: „Lehet, egy nap az FIA elnöke lesz. Sosem tudhatod!”

Vettel nyilatkozatában elhintette, már nem volt a harmónia közte és a Ferrari között, ez vezethetett a szakításhoz. A német tehát (bár egy szezon még hátra van, de a Ferrari nem tűnt annyira versenyképesnek a tesztek alatt), valószínűleg úgy távozik majd, hogy nem tudta megismételni Michael Schumacher ferraris sikereit, melyek idején egyébként pont Todt volt a vörösök csapatfőnöke. Az összevetéssel kapcsolatos kérdés tehát elkerülhetetlen volt…

„Az eredmények, legyenek jók, vagy rosszak, megmagyarázhatók. A Ferrari csapatként nagyon sikeres volt Michaellel, mert egységes és erős volt. Mindig támogattuk egymást, főleg a nehéz időkben, nemcsak akkor, amikor jól mentek a dolgaink. Könnyű összetartani, ha minden jól megy. A viharos tenger edzi meg a tengerészeket, és mi mind ott voltunk a fedélzeten, amikor a tenger viharos volt. Most hajókról beszélek, de persze itt autókról volt szó” – jegyezte meg.

Michael Schumacher és Jean Todt (Fotó: XPB)

További tartalmak