Musorujsag
Élő Eredmények

Őrület a korlátok közt: az 1996-os Monacói Nagydíj az M4 Sporton!

Őrület a korlátok közt: az 1996-os Monacói Nagydíj az M4 Sporton!

Boxutca
Újabb kaotikus F1-es klasszikus kerül adásba az előttünk álló vasárnapon.

A ránk váró hétvégén rendeznék a Forma–1-es Monacói Nagydíjat, amelyre viszont 2020-ban biztosan nem kerül már sor a koronavírus-járvány miatt. Így is képernyőre kerül azonban egy hercegségben futott F1-es verseny az M4 Sporton: vasárnap délután az 1996-os Monacói Nagydíj ismétlése következik.

Az év ugyanaz, mint két a héttel ezelőtti futamismétlésünk alkalmával, a főszereplők viszont kicsit mások lesznek. A monacói az 1996-os évad 6. állomása volt, éppen a legutóbb látott Spanyol Nagydíj előzménye. Az év első 5 futama Williams-sikert hozott, Damon Hill 4, Jacques Villeneuve 1 győzelmet számlált. A mezőny a francia Riviérára Imolából érkezett, ahol Michael Schumacher két héttel korábban megszerezte első pole pozícióját a Ferrarival, majd másnap idénybeli harmadik dobogós helyezését ünnepelte a tifosi előtt.

Az utcai pálya tipikusan az a helyszín volt, amelyen a címvédő esélyt kapott a Ferrari F310-es hiányosságainak ellensúlyozására. Schumachernek ráadásul lehetősége volt a triplázásra is, hiszen a megelőző két évben ő lett Monaco győztese. Ám hiába nyerte aztán meg az időmérő edzést, nagy esélyesként nem a diadalmenetről maradt emlékezetes számára ez a verseny…

És az utókor számára sem feltétlenül Schumacher miatt lett emlékezetes. Hogy pontosan miért, azt egyelőre nem boncolgatnánk. Annyit viszont garantálhatunk, hogy egy kaotikus verseny fog elrajtolni vasárnap délután 15 órakor az M4 Sport képernyőjén, botladozó nagyokkal és a váratlan fordulatokat kihasználó kicsikkel!

További tartalmak