Június előtt nem lesz új versenynaptár

A legfrissebb hírek szerint az F1 június előtt már nem tesz bejelentést az újratervezett versenynaptár európai szakaszával kapcsolatban, noha eredetileg a jövő héten szerette volna ismertetni a menetrendet.

Fotó: XPB
Hivatalos bejelentés továbbra sem érkezett a 2020-as világbajnokság újraindításáról, az utóbbi hetek hírei alapján azonban a háttérben gőzerővel dolgoznak már a menetrenden, és az szépen lassan formálódik is. Az már biztos, hogy a bajnokság Európában indul majd (ha elindulhat), majd a tervek szerint ázsiai és amerikai helyszínek jönnek.

Az európai szakaszt az osztrák futamok nyithatják (a tervek szerint a Red Bull Ringen két verseny lesz), melyek sorsáról még májusban döntés születhet. Ezt követően jönne Silverstone, majd fölmerült még a magyar, a spanyol, a belga, és az olasz pálya, valamint Hockenheim visszatérése is.

A Brit Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)A legnagyobb kérdőjelet jelenleg a britek szigorú karanténszabálya jelenti, melynek értelmében az országba érkezőknek/visszatérőknek 14 napig el kell szigetelniük magukat. Amennyiben az F1 nem kap mentességet ez alól (abban reménykednek, megkaphatják azt, hiszen Ausztriában már elve egy saját „buborékban” fognak élni), a brit futam/futamok elmaradnak. Ha sikerrel járnak a tárgyalások, az időpontot Hockenheim kapja.

Mivel ez a kérdés továbbra is nyitott, új versenynaptárra június előtt már nem számíthatunk – számolt be a GPFans, majd megemlítette, az eredeti tervek szerint már a jövő héten megkaptuk volna az európai menetrendet, vagyis a szezon első hét-nyolc futamának időpontját. Erre tehát most tovább kell várnunk.

Bármi legyen is Silverstone sorsa, a McLaren ügyvezetője, Zak Brown nemrég kijelentette, az F1 újraindítása nem fog veszélybe kerülni. „Tudom, hogy az FIA és az F1 keményen dolgozik a probléma megoldásán, és tárgyalnak a kormánnyal” – kezdte. „Mindenki szeretné, hogy legyen futam Silverstone-ban. Nagy kár volna, ha nem lenne brit futam, de ha minden más ország készen fog állni, nem hagyhatjuk, hogy egy megakadályozza az F1 visszatérést” – hangsúlyozta.