Sajtó: Bottas menedzsere kapcsolatba lépett a Renault-val

Újabb fordulat következhet a pilótakeringőben? Német sajtóértesülés szerint Valtteri Bottas menedzsere nemrég fölvette a kapcsolatot a Renault-val, ahol Daniel Ricciardo távozása után felszabadul egy versenyzői ülés.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Felpörögtek az események a királykategória pilótapiacán, mióta a Ferrari bejelentette, hogy Sebastian Vettel távozik a csapattól, és a helyét Carlos Sainz veszi majd át, kinek versenyzői ülését Daniel Ricciardo kapja a McLarennél. Az ausztrál távozásával tehát fölszabadul egy hely a Renault-nál, amivel a napokban Vettelt és Fernando Alonsót is szóba hozták már.

A Motorsport-Total most egy újabb nevet dobott a kalapba, mégpedig a jelenleg a Mercedesnél versenyző Valtteri Bottasét, kinek menedzsere, Didier Coton a lap információi szerint fölvette a kapcsolatot a Renault vezetőivel.A fölvetés azért is érdekes, mert a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff nemrég kijelentette, a csillagosok nem sietik majd el a versenyzőkérdés rendezését, és elsősorban a jelenlegi páros megtartásával számolnak. Más hírek szerint ugyanakkor a Mercedes anyacégének vezetői szeretnék leigazolni Vettelt, kinek érkezésétől Wolff vonakodik, az így létrejövő kettőst (Hamilton és Vettel) ugyanis várhatóan nagyon nehéz lenne kezelni.

Vettel mellett egyébként a Mercedes védence, George Russell is esélyes lehet a csillagosok egyik ülésére (papíron kettő is elérhetővé válhat, Hamilton hosszabbítása viszont egyre valószínűbbnek tűnik), ahogyan akár Esteban Ocon is, a francia ugyanis nem szakította meg végleg a kapcsolatot a címvédővel, noha 2020-ra a Renault-hoz igazolt.

Érdemes még megjegyezni, hogy a Bottas menedzserét foglalkoztató ACES ügynökség a Mercedes csapatfőnökét is magában foglalja (tehát Wolff is tagja Bottas menedzseri irodájának), aki a lap fölvetése szerint adott esetben „utasíthatta is” Cotont, hogy kutasson más opciók után a versenyzőpiacon. Ez pedig akár arra is utalhat, hogy Wolff most nem biztos abban, hogy a finn 2021-ben is marad/maradhat a csapatnál.