×

Brawn: Az F1 fél év múlva újra nagyszerű lesz!

A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn magabiztos a jövőt illetően: noha tudja, a királykategória most nehéz időket él át, biztosra veszi, hogy fél év múlva ugyanolyan nagyszerű lesz, mint fél évvel ezelőtt volt.

Ross Brawn (Fotó: XPB)
A Benettonnal, a Ferrarival és a saját nevét viselő Brawn GP-vel is világbajnoki címet szerző szakember a Liberty Media 2017-es hatalomátvétele óta tagja az F1 irányítói testületének, és felel a kategória sporttal kapcsolatos döntéseiért. Kétségtelen, mióta posztján van, most a koronavírus világjárvány ideje alatt éli át a legnehezebb időszakot.

A világbajnokság ugyanis szünetel, és továbbra is teljes a bizonytalanság a folytatás körül, miközben a kieső futamok miatt a várható bevétel is kevesebb lesz, ez pedig anyagi gondokat okozhat több alakulatnál is. A szakember azonban optimista, és hiszi, a nehézségek után újra jobb idők jönnek.

F1 flag, zászló, logo (Fotó: XPB)

Fotó: XPB„Most nagyon nehéz időket élünk át” – kezdte. „Nagyszerű visszaemlékezni azokra a csodás évekre, amiket átéltünk a Forma–1 múltjában, ugyanakkor előttünk is fantasztikus évek állnak. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy megtaláljuk a helyes utat ezekben a nehéz pillanatokban. Az F1 hat hónappal ezelőtt nagyszerű volt, és hat hónap múlva újra nagyszerű lesz. Ez valóban fellelkesít, és nagyon különleges érzés erre gondolni” – tette hozzá.

Brawn annak kapcsán nyilatkozott az Autosportnak, hogy a szaklap házon belüli szavazásán, melyben minden idők legjobb Forma–1-es alakulatát próbálják összeállítani a náluk dolgozó szakértők segítségével, őt választották az eddigi legjobb technikai igazgatónak.

„Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani ezért az elismerésért. Ez olyasmi, ami tényleg sokat jelent nekem. Nagyszerű szakemberekre szavaztak eddig, igazán megtisztelő, hogy ott lehetek közöttük, és nagyon érdekel, hogy kiket választanak majd még be ebbe a csapatba” – jegyezte meg a szóban forgó szavazás kapcsán, melynek keretén belül Brawn mellett eddig Peter Bonningtont (versenymérnök), Stefano Domenicalit (sportigazgató) és Adrian Neweyt (tervező) választották ki.