Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon nehezen emésztette meg, hogy Verstappent szerződtették, őt nem

Ocon nehezen emésztette meg, hogy Verstappent szerződtették, őt nem

GMM
A Max Verstappennel a gokartos évek óta rivalizáló Esteban Ocon csalódott volt, amikor a Forma–3 aktuális bajnokaként nem kapott F1-es lehetőséget, míg a holland felléphetett a királykategóriába, noha csak bronzérmes volt.

Bár az F1-ben még nem vívtak komoly test-test elleni küzdelmet, hiszen Verstappen az élbolyban, Ocon pedig a mezőny közepén harcol, a két fiatalnak már komoly közös történelme van, a gokartos években ugyanis számtalanszor egymásra találtak a pályán az F3-ban pedig komoly csatát vívtak a bajnoki címért 2014-ben.

Ezt végül a francia nyerte, az akkor mindössze 16 éves Verstappen azonban bronzérmesként is megkapta az F1-es lehetőséget a Red Bull vezetőitől (a következő szezonban a Toro Rosso versenyzőjeként debütálhatott).

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Ocon csak két évvel később, 2016-ban került be a királykategória mezőnyébe, és bár nem sajnálta a lehetőséget ellenfelétől, kicsit azért csalódott volt, hogy az ő győzelmével végződő csata után még várnia kellett, míg Verstappen azonnal szintet léphetett. „Néhány futam után Max magára talált, és hirtelen ő volt az a srác, akit le kellett győzni az F3-as bajnokságban” – emlékezett vissza a francia.

„Megnyertem a bajnokságot, és egy kicsit nehéz volt megemészteni, hogy ő aláírt egy szerződést az F1-ben. Persze nagyon jól teljesített, de amikor megláttam a hírt, nehéz volt, hiszen én nyertem, ő pedig harmadik volt, és akkor nekem még egyik szériában sem volt ülésem” – panaszkodott.

„Először 2010-ben versenyeztem ellene. Mindig nagyon szoros csatákat vívtunk, és mindig nagyon közel voltunk egymáshoz” – elevenítette föl a gokartos időket. „2011-ben már küzdöttünk egy gokartos bajnokságért, amit végül ő nyert meg. Emlékszem egy olaszországi versenyre, ahol gyorsan lehagytuk a többieket. Azt a futamot akkor sikerült megnyernem, és azt hiszem, a rivalizálásunk akkor vette kezdetét” – mutatott rá.

Borítókép: Esteban Ocon és Max Verstappen 2014-ben (Fotó: XPB)

További tartalmak