×

Wolff: Nem érezzük magunkat favoritnak, mi nem így gondolkodunk

A Mercedes sportigazgatója Toto Wolff ezúttal sem meri, és nem is akarja kijelenteni, hogy a csillagosok a 2020-as szezon fő esélyesei, elmondása szerint ugyanis a csapat egészen egyszerűen nem így áll a versenyzéshez.

Toto Wolff (Fotó: XPB)
Ha minden a tervek szerint alakul július elején végre elkezdődhet a 2020-as világbajnoki évad az Osztrák Nagydíjjal. Noha egyelőre kevés szó esik az esélyekről és a találgatásokról, ha a verseny zöld utat kap, és egyre közelebb kerülünk majd hozzá, talán ismét többet olvashatunk majd a „jósolgatásról” is. Persze az előző évek és a tesztek alapján nem nehéz kigondolni, ki a fő esélyes…

Annak, aki bajnok akar lenni, természetesen 2020-ban is a hibridérában veretlen és a barcelonai gyakorlások alatt gyors, és megbízható Mercedest kell majd legyőznie. A csillagosok azonban továbbra sem úgy várják az évet, hogy magukat tekintik favoritnak.

Ezt már megszokhattuk az előző években, de nemcsak az idények, hanem az egyes futamok előtt is. Az esélyekről mindig óvatosan nyilatkozó Toto Wolff most leszögezte, a Mercedes egész egyszerűen a sikerek ellenére sem úgy áll a versenyzéshez, hogy magát látja esélyesnek, és biztosra veszi az eredményes folytatást. „Ezek alatt az évek alatt egyszer sem tekintettünk magunkra úgy, mint fő esélyesekre” – jelentette ki az osztrák szakember.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)Kiemelte, ezekkel a megjegyzésekkel a Mercedes nem az ellenfelek vállára akar nyomást helyezni, és nem is akarja esélytelenebbnek feltüntetni magát. „Tudom jól, hogy sokan úgy vannak ezzel, hogy már megint magunkat akarjuk gyengébbnek mutatni, de valójában nem így gondolkodunk. Mi úgy állunk hozzá a versenyzéshez, hogy sosem lehetünk elég jók” – fogalmazott.

„Ez a hozzáállás sokat segít rajtunk. Ennek köszönhetően tudunk folyamatosan újításokat hozni az autóhoz, és ennek köszönhetően javíthatunk gyorsan a teljesítményünkön” – magyarázta, majd az esélyek kapcsán megjegyezte, továbbra is biztosra veszi, idén alaposan megizzasztják majd csapatát.

„Hogy ki lenne most a favorit?” – tette föl a kérdést. „Az elmúlt évek alapján persze ott vagyunk az esélyek között. Az azért nyilvánvaló, hogy benne vagyunk ebben a csoportban. De minden bizonnyal ugyanez igaz a Ferrarira és a Red Bullra is” – zárta gondolatát a tapasztalt sportvezető, aki tehát nem szeretne messzemenő következtetéseket levonni a barcelonai tesztekből, melyeken a Ferrari nem tűnt túl versenyképesnek, a Red Bull pedig úgy tűnt, azért még a Mercedes mögött van.