Musorujsag
Élő Eredmények

Különleges sisakfestéssel vág neki az évnek Gasly

Különleges sisakfestéssel vág neki az évnek Gasly

Pierre Gasly
Különleges siskafestéssel vág neki a szezonnak az Alpha Tauri francia pilótája, Pierre Gasly. A dizájn egy Forma–1-rajongó grafikus műve, amit maga a versenyző választott ki, miután egy tervezőpályázatot írt ki követői számára.

Miután eltörölték a versenyzők állandó sisakfestéseire vonatkozó szabályt (2014 és 2019 között csak egyszer lehetett eltérni a szezon során használt dizájntól, ezt a regulát viszont egyre többen kritizálták a mezőnyből, így vissza is vonták), 2020-tól ismét számíthatunk különleges fejvédőkre. Az egyik első Pierre Gasly szezonnyitón viselt sisakja lesz.

A francia még az év elején írt ki egy pályázatot követői számára, akiktől különleges sisakfestéseket várt. Most ezek közül választotta ki a vibráló, élénk színekkel operáló Laura Itzel Estrada pályamunkáját.

 

Itt is van (az új dizájn)” – írta közösségi oldalán. „Köszönöm a tervet, Laura. Ezt a sisakdizájnt fogom használni az év első versenyén. Valami teljesen újra, és a megszokottól eltérőre vágytam. Köszönöm a terveket minden résztvevőnek. Néhány ötletet fel fogok használni a szezon hátralévő szakaszában is” – ígérte.

Bár hivatalos bejelentés még nem érkezett, Gasly várhatóan az Osztrák Nagydíjon viselheti az új sisakdizájnt, a tervek szerint ugyanis a Red Bull Ringen indulhat újra a bajnokság – itt ráadásul két versenyt is rendezhetnek, ha a biztonsági tervek zöld utat kapnak a kormánytól.

Borítókép: Kép: Pierre Gasly/Twitter

További tartalmak