Nem lesz az FIA elnöke az exferraris Montezmolo

Cáfolta a Ferrari korábbi elnöke, hogy indulni kíván a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki tisztségéért, ám elmesélte, volt időszak, amikor fölmerült, legyen ő az F1 új vezére.

Bernie Ecclestone és Luca di Montezemolo (Fotó: Charniaux / XPB Images)
Az olasz Autosprint magazin nemrég Luca di Montezemolóval a címlapján jelent meg, és azt hirdette, a Ferrarit 1991 és 2014 között elnökként irányító olasz akár korábbi beosztottja, Jean Todt utódja is lehet az FIA elnöki székében. Beszámolójuk szerint – azt azért ők is hangsúlyozták, hogy ez csak találgatás – Bernie Ecclestone szorgalmazta az indulását, és ő nyújtott volna neki támogatást.

Szépséghiba, hogy a történet nem állja meg a helyét: Montezemolo maga cáfolta azt. „Olvastam erről az elméletről. Kizárom annak lehetőségét, hogy célba vegyem az FIA elnöki pozícióját” – jelentette ki a Formula Passion című lapnak.

Ugyanakkor a La Gazzetta dello Sportnak elmesélte, nem először merült föl a neve a sportág vezető pozíciói kapcsán. Korábban régi barátja, Niki Lauda szorgalmazta, hogy ő vegye át az F1 irányítását. „Azt akarta, hogy legyen a Forma–1 vezetője. Amolyan ügyvezető igazgató, miközben Bernie Ecclestone tiszteletbeli elnök maradna. Ő akkor már a Mercedesnél volt, én a Ferrarit irányítottam, és egy lépésre voltam csak az F1 vezetői szerepétől” – mesélte a Lauda halálának évfordulója alkalmából készített interjúban, vélhetően a pár évvel ezelőtti időszakra utalva, amikor már benne volt a levegőben, hogy Ecclestone nem sokáig maradhat az F1 élén.