×

Erődemonstráció Monacóban: Russell hatalmas előnnyel nyerte a virtuális futamot

A virtuális spanyol futam után az online monacói versenyt is George Russell nyerte! A Williams brit tehetsége magabiztosan hozta az újabb diadalt: a másodikként célba érkező – a futamon több vitatható előzést is bemutató – Esteban Gutiérrez 39 másodperccel mögötte ért célba. A harmadik helyet a ferraris Charles Leclerc szerezte meg.

Kép: F1/YouTube
Bár kezdetben még vonakodott a virtuális versenyzéstől, és elsősorban azért szállt be a „buliba”, mert kötelességének érezte, hogy szórakoztassa a szurkolókat, amíg szünetelnek a valódi versenyek, George Russell szép lassan az F1 online sorozatának egyik legmeghatározóbb versenyzőjévé vált. Tempója folyamatosan javult, két hete megszerezte első győzelmét, ma pedig utolérhetetlen volt a monacói versenyen.

A vezetést már az első kanyar után megszerezte – a vizes pályán zajló időmérőn „csak” második volt Pietro Fittipaldi mögött – és ki sem engedte azt a kezei közül, miközben mögötte számos incidens és látványos manőver zajlott. Russell ezekből vajmi keveset észlelhetett, hiszen végig az élen autózott, tempója pedig olyan meggyőző volt, hogy a futamot 39 másodperces előnnyel nyerte.

Kép: F1/YouTubeŐ maga lehet kicsit már „unatkozott” az élen, mi azonban ezúttal sem maradtunk események nélkül, az üldözőbolyban ugyanis szinte folyamatosan zajlott a küzdelem. Látványos csatában volt része például a Leclerc testvéreknek is, akik igyekeztek gyorsan átlépni az időmérő meglepetésemberein (Fittipaldi mellett a csapattárs, Louis Délétraz és a Racing Pointtal induló David Schumacher is remekelt a kvalifikáción), de sokat szerepelt a képernyőn a végre technikai zűrök nélkül versenyző Lando Norris valamint Esteban Gutiérrez is.

A mexikói leginkább véleményes előzéseivel (úgy közlekedett, mintha túraautó futamon lett volna, előzései előtt rendre megpöccintette a riválisokat) hívta föl magára a figyelmet, ezekért viszont nem kapott büntetést a játéktól, miközben a többieknek jóformán folyamatosan estek le a három és öt másodperces szankciók (ezek főként pályalevágás miatt kerültek kiosztásra).

Kép: F1/YouTubeGutiérrez kétes manőverrel tudta le Alexander Albont – a megszokottnál ezúttal halványabban teljesítő thait az utolsó kanyarban pöckölte le az ideális ívről – és Charles Leclerc-t – őt az alagút után vadászta le – is, előzéseinek hála pedig egészen a második helyig jutott előre.

Az idősebb Leclerc végül harmadik lett, Albon negyedik, Arthur Leclerc (aki másodszor kapott lehetőséget a Ferraritól, és második online futamán is tisztességesen helyt állt) pedig ötödik. A pole pozícióból rajtoló, és összesen 14 másodpercnyi időbüntetést összeszedő Fittipaldi hatodikként ért célba, közvetlenül Norris (aki eddigi legjobb eredményét érte el) és Nicholas Latifi előtt. Az első tízest Deletraz és Schumacher tette teljessé.

Kép: F1/YouTubeA sztárvendégek közül ezúttal a motorversenyző, Luca Savadori volt a legjobb, tizenkettedik lett. Ami pedig a két most debütáló aktív F1-es illeti, Valtteri Bottas tizenegyedikként ért célba, miután a rajtot követően belekeveredett egy balesetbe és a mezőny végéről kellett felzárkóznia (a finn egyébként ahhoz képest, hogy ebben a műfajban most „kezdő” volt, tisztességesen helyt állt, hiszen az időmérőn is ott volt a legjobb 10 között és a futamon is jó tempót diktált), Esteban Ocon pedig az internetkapcsolat hibái miatt nem indulhatott a versenyen.

Folytatás két hét múlva az Azeri Nagydíj eredeti időpontjában! Az eddig látottak alapján azt a viadalt is érdekes lesz figyelemmel követni.