×

Ricciardo nem lesz első számú a McLarennél

Bár ő lesz a tapasztaltabb és a nagyobb nevű versenyző, a McLaren nem fogja első számúként kezelni Daniel Ricciardót a fiatal Lando Norris mellett, legalábbis addig, amíg Andreas Seidl vezeti az alakulatot – jelentette ki a német szakember.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)
Ricciardo 2020 végén int búcsút a Renault-nak, hogy a McLarennél folytassa pályafutását. Itt komoly eredményeket várnak az ausztráltól, aki egyfajta vezére lehet majd az alakulatnak. Előnyben azonban sokéves tapasztalta, és „sztárversenyző státusza” miatt sem részesítik majd a fiatal márkatárssal, Lano Norrisszal szemben.

Ezt a tavaly kinevezett csapatvezető, Andreas Seidl tette egyértelművé, aki nyilatkozata során erősen jelezte, ő sosem volt és sosem lesz híve annak, hogy egy alakulat az eredmények ismerete nélkül egyértelmű sorrendet állít fel két versenyzője között.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)„Addig, amíg én vagyok a főnök, senki sem lesz első vagy második számú versenyző már a szezon kezdetén” – nyilatkozta a német a Sky Sportsnak. „Ha valakire olyan hosszú út vár még csapatként, mint ránk, akkor két egyenlően kezelt versenyzőre van szüksége. Úgy, ahogyan mi is kezeltük 2019-ben Lando Norris és Carlos Sainz kettősét.”

„Landóval és Daniellel nagyszerű csapatunk lesz, és nemcsak a sportot illetően, hanem a McLaren márkanevének hirdetésével kapcsolatosan is” – utalt arra, hogy a két vidám, népszerű versenyző pozitív hírverést jelent majd csapatának.

Persze ezen felül izgalmas összecsapásra számít, és várja is azt, akárcsak Norris. „Úgy érzem izgalmas, jó szezon lesz a következő” – nyilatkozta a fiatal brit. „Sokat nevettünk együtt Daniellel az előző évben, jól kijövünk. Persze előbb még itt az idei év, még el sem kezdtük… ezt most próbáljuk jól lehozni Carlosszal (Sainz) aztán jöhet egy új kihívás. Várom már Danielt, többszörös futamgyőztes, igazi ausztrál, szóval, jó móka lesz ez” – magyarázta.

Lando Norris (Fotó: XPB)