Musorujsag
Élő Eredmények

Massa: Ismerem Schumacher állapotát

Massa: Ismerem Schumacher állapotát

Motorsport-Total
Felipe Massa minden nap imádkozik barátja, Michael Schumacher felépüléséért, és azt szeretné, hogy egy nap láthassa fiát versenyezni.

Már több mint hat éve szenvedett súlyos agyi sérülésekkel járó síbalesetet Michael Schumacher. Amióta 2014 őszén hazavitték svájci otthonába, a hétszeres világbajnok állapotáról nem adott tájékoztatást a család, a nyilvánosságtól elzárkózva folyik a korábbi versenyző rehabilitációja. Schumachert csak egy szűk bizalmi kör látogathatja, melynek többek között a volt ferraris csapattárs, Felipe Massa is a tagja.

A 2008-as szezon bajnoki ezüstérmese a Fox Sportsnak nyilatkozva nemrég elárulta, ő pontosan ismeri barátja jelenlegi helyzetét, arról viszont részleteket a család kérését tiszteletben tartva természetesen nem árult el. „Tudom, hogy van. A kapcsolatom mindig szoros volt vele. Corinnával most már kevésbé szoros, mivel ritkán jár versenyekre. De meg kell értenünk, hogy Michael helyzete nem egyszerű. Nehéz időszakban van, de tiszteletben kell tartanunk a családját. Ők nem szeretnének információkat közzétenni, szóval ki vagyok én, hogy ez tegyem?” – fogalmazott.

Annyit viszont elárult, hogy gyakran gondol korábbi csapattársára és mentorára. „Minden nap imádkozom érte, hogy jobban legyen, és hogy újra feltűnhessen egyszer a versenypályánál. Főleg most, hogy a fia is versenyez. Imádkozom azért, hogy egy nap megtörténjen” – tette hozzá.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

Mick Schumacher jelenleg a Forma–2-es mezőny tagja. A sorozatban a második szezonjára készül, és ha jól teljesít, akár esélye nyílhat arra, hogy 2021-ben bemutatkozzon a Forma–1-ben. Potenciális lehetősége az Alfa Romeo csapatánál adódhat. Massa bízik benne, hogy a 21 éves német idén erős szezont teljesít. „Ami Micket illeti, meglátjuk, hogyan alakul az idénye. Nagyon fontos szezon lesz ez neki a Forma–2-ben, de ki kell emelni, hogy Micknek még adni kell egy kis időt.”

Az F1-be kerülésre az ifjabb Schumachernek már adott a lehetősége, hiszen az ehhez szükséges szuperlicencpontokat már megszerezte korábban. Nagybátyjya, az alsóbb kategóriákban csapatokat működtető Ralf Schumacher nemrég azt mondta, szerinte a Ferrari Akadémia tagjaként Mick a legjobb helyzetben van. „A Premával áll szerződésben, szóval a csapatán nem fog múlni. A legjobb csapatnál van, ez nem jelent majd gondot. Az első Forma–2-es versenye tűrhetően alakult, voltak jó eredményei, egyszer nyert is. Minden szép és jó, de minden évben újra fogják értékelni. Most a második szezonja következik, és nem feltétlenül szükséges nyernie, de a legjobb ötben, ideális esetben a legjobb háromban kell végeznie. Túl nagy nyomást viszont nem helyezhetünk rá. Az előjelek eddig jók, és ráadásul a Ferrari juniorja, szóval minden lehetőség adott számára” – fogalmazott a német Sport 1-nek.

Borítókép: Felipe Massa és Michael Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak