Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly is csatlakozhat a virtuális szériához

Gasly is csatlakozhat a virtuális szériához

GMM
A folytatásban tovább bővülhet a Forma–1 hivatalos online sorozatán résztvevő aktív versenyzők száma, hiszen Pierre Gasly is csatlakozhat a mezőnyhöz. Az Alpha Tuari franciája már beszerezte saját szimulátorát, és gyakorol az éles bevetés előtt…

Az F1-esek körében is egyre népszerűbb az online széria, folyamatosan nő tehát a futamokon részt vevő aktív pilóták száma. A monacói viadalon múlt vasárnap a Renault fiatal reménysége, Esteban Ocon is részt vett (illetve szeretett volna részt venni, az időmérő után azonban nem folytathatta a versenyzést internethibái miatt), valamint a tavalyi ezüstérmes, Valtteri Bottas is indult.

A finn a verseny után elhintette, a folytatásban (három virtuális futamot még egészen biztosan rendeznek, és ha nem sikerül elindítani a szezont júliusban, várhatóan ez a szám még tovább nő) számíthatunk még a visszatérésre, hiszen tetszett neki a vasárnapi viadal.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

A résztvevők száma hamarosan még tovább nőhet, hiszen az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly is elkezdte a gyakorlást, miután sikerült beszereznie saját szimulátorát. Ezt most gyakran „nyúzza”, hiszen szeretne versenyképes lenni, és harcba szállni az eső futamok óta jelen lévő riválisokkal, ha beszáll a virtuális széria küzdelmeibe.

Gasly egyébként korábban is örömmel csatlakozott volna a mezőnyhöz, Ausztráliából azonban (a futam törlése után) Dubaiba utazott, ahonnan hosszú hetekig nem térhetett haza Európába a koronavírus világjárvány miatt.

Amennyiben Gasly is beszáll a buliba, a mezőny fele már elmondhatja magáról, hogy legalább egy virtuális futamon ott volt, ez a szám pedig adott esetben tovább nőhet. Az viszont már biztos, hogy a játékot „komolytannak” tartó Max Verstappen és Romain Grosjean nem csatlakozik a szériához, ahogyan a magától a szimulátorozástól is ódzkodó Danyiil Kvjat, Kimi Räikkönen és Kevin Magnussen trió sem, de Lewis Hamilton is jelezte, csak a gép ellen, vagy barátokkal szeret játszani, online versenyzésen nem töri a fejét.

Kép: F1/YouTube
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak