Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc: Messze vagyok még a bajnoki címtől

Leclerc: Messze vagyok még a bajnoki címtől

Speedweek, Sky
Nem érzi úgy Charles Leclerc, hogy már elérte volna a bajnokká váláshoz szükséges szintet, de készen áll arra, hogy elérje.

Jelentjük, Charles Leclerc-t sikerült kirobbantani a szimulátorüléséből! Miközben a kényszerpihenő idején olyannyira belemerült a virtuális világba, hogy már gyakorlatilag mindenféle számítógépes játékkal való szórakozásáról élőben közvetített a Twichen, és egy ízben még a barátnőjét is sikerült kizárnia a lakásukból, a monacói a múlt hétvégén egy filmforgatás kedvéért már valódi autóba pattant, ezen a héten pedig az olasz Alessandro Cattelan E poi c’é Cattelan című talkshowjának vendége volt.

A Sky televízió műsorában Leclerc elárulta, mérhetetlenül hiányzik már neki a valódi versenyzés. „Mostanság csakis egy dolog jár a fejemben: visszatérni a versenypályára. Amikor lefekszem aludni, a versenyzésre gondolok, amikor fölkelek, a versenyzésre gondolok. Elképesztően hiányzik! Intenzívebben edzek, mint valaha, hogy még az utolsó porcikám is készen álljon, ha majd egyszer elindulhatunk” – fogalmazott.

A műsorvezető megkérdezte, sokakhoz hasonlóan ő is a Ferrari következő világbajnokának tartja-e magát. „Nem tudom, mire számítsak, sosem tudtam. Csak annyit tudok, hogy elégedett voltam a tavaly mutatott fejlődésemmel. Viszont még sok a teendőm. Remélem, hogy egy nap talán világbajnok lehetek, de most még nagyon távol vagyok ettől” – fejtegette.

A kétszeres futamgyőztes több társához hasonlóan attól tart, hogy a szokatlanul hosszú kihagyás rányomja majd a bélyegét a versenyzésre, amikor a tervek szerint július 5-én elrajtol a bajnokság Ausztriában. Hogy a lehető legkevésbé rozsdásodjon be, fontosnak tartja a szimulátorozást. Legutóbb az F1 monacói Virtuális Nagydíján állt rajthoz a múlt vasárnap. „Élveztem, de a valóság másmilyen. És remélem, hamarosan Monacóba is visszatérhetek versenyezni, mert különleges érzés, amit nehéz leírni, hiszen gyerekként ezeken az utcákon mentem iskolába, most meg Ferrarit vezetek rajtuk.”

F1-es Ferrarival legközelebb jövőre  lesz lehetősége vezetni Monacóban, akkor már Carlos Sainz csapattársaként.

F1 Legendák – szombaton, az M4 Sporton!
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak