Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Tárgyaltam a Ferrarival

Ricciardo: Tárgyaltam a Ferrarival

GMM
Daniel Ricciardo elismerte, egészen addig tárgyalt a Ferrarival, amíg a csapat el nem döntötte, Carlos Sainzt szerződteti az év végén távozó Sebastian Vettel helyére. Az ausztrál arról is beszélt, nincs feszültség közte és a Renault között.

Sainz mellett Ricciardo neve szerepelt leggyakrabban a Ferrarival kapcsolatos találgatásokban, az ausztrál azonban végül a McLarennél kötött ki, miután a vörösök a spanyolt választották. Ricciardo nemrég megerősítette, valóban kapcsolatban volt a Ferrarival, mielőtt a csapat kiválasztotta Vettel utódját, de hasonlóra már múltban is volt példa.

Azt egyébként, hogy végül nem rá esett a csapat választása nem tartja sem csalódást keltőnek, sem bosszantónak, hiszen úgy érzi, Sainz nagyon jól illik majd a vörösökhöz. „Néhány éve már zajlottak közöttünk megbeszélések” – mondta a ferraris lehetőségek kapcsán.

„Ezek egyébként egészen mostanáig folytatódtak is. Való igaz, ezt nem akarom tagadni” – jegyezte meg. „De nyilvánvalóan nem jutottunk eredményre. Viszont nem akarok túlságosan érzelmes lenni. Látom, hogy Carlos nagyon jól illik majd a csapathoz. Nem úgy tekintek erre, hogy miért nem engem választottak, hanem úgy, hogy Carlos most vonzó opció volt, hiszen erős évet tud maga mögött, és igen, jól fog illeszkedni a csapathoz.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A McLarennel kapcsolatban kijelentette, a váltás nem a Renault-tól való menekülésen alapul, és ezt is hosszas tárgyalások előzték meg (a hírek szerint a csapat már a Renault-s váltás előtt kapcsolatba lépett vele). „Ez nem úgy történt, hogy hirtelen fény gyúlt az agyamban, és arra gondoltam, tovább kell lépnem. Ugyanúgy a McLaren sem egy pillanat alatt jutott döntésre, és Renault-val kapcsolatban sem éreztem hirtelen azt, hogy tovább kell állnom” – mondta.

„A McLarennel folytatott tárgyalások hosszú időre nyúlnak vissza. Talán 2018-ban, vagy még korábban kezdődtek, és az idő múlásával folytatódtak. Nyilvánvaló, hogy nem egy nap alatt döntöttem. Nehéz volt, és igen, nagyon sokat gondolkodtam ezen az egészen” – magyarázta.

Végül arra is kitért, várható-e, hogy 2020-ban feszült lesz a hangulat közte és a Renault között, miután mindössze két szezont követően távozik majd tőlük (sőt úgy döntött erről, hogy a második közös idényük még el sem kezdődött), a csapatfőnök, Cyril Abiteboul pedig már utalt rá, nem volt túl hűséges az istállóval. „Tudom, hogy sokkal tartozom a Renault-nak, és meg is akarom adni, ami nekik jár. Nemcsak magam, hanem a csapat miatt is” – fogalmazott az ausztrál, aki nem vár súrlódásokat.

A hírek után is pozitívak maradtak, sok-sok kedves visszajelzést kaptam a csapattagoktól. Tudom, hogy izgatottak, hogy velük teljesítem majd a szezont, és igyekszem majd a lehető legjobban teljesíteni. Remélhetőleg annyi versenyt nyerünk majd, amennyit csak lehet” – jegyezte meg viccesen.

Daniel Ricciardo (Fotó: Renault) Daniel Ricciardo (Fotó: Renault)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Renault)

További tartalmak