Újabb F1-es a virtuális Le Mans-i 24 óráson

Lando Norris és Max Verstappen mellett még egy aktív Forma–1-es tagja lesz a virtuális Le Mans-i 24 órás versenynek – egy másik „F1-es” csapatban.

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Preparation Day - Sao Paulo, Brazil Pierre Gasly (Fotó: XPB)
A valódi Le Mans-i 24 órás viadalt szervező WEC és az ACO a rendezvényét ugyan szeptemberre volt kénytelen halasztani, ám az eredeti időpontjukat, június 13-át és 14-ét sem hagyják üresen, hiszen meghirdették a hosszútávú verseny virtuális változatát.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, azon egy F1-es páros, Max Verstappen és Lando Norris is rajthoz fog állni a Redline színeiben. Most pedig kiderült, még egy aktív F1-es tagja lesz a mezőnynek: Pierre Gasly. Az rFactor 2-n alapuló szimulátorversenynek a francia korábbi F1-esek csapattársaként vág neki a Veloce színeiben: társa lesz a csapatot indító – és a szimulátorozás világában Bereznay Dániel által trenírozott – Jean-Éric Vergne, valamint Stoffel Vandoorne is, igaz, a korábbi McLaren-versenyző a Veloce másik autójával fog versenyezni.

Rajtuk kívül a GTE-kategóriában egy virtuális Ferrarit fog vezetni Felipe Massa és Giancarlo Fisichella is.

Gaslyt hamarosan talán nemcsak sportautós szimulátorversenyeken fogjuk látni. Miközben az Ausztrál Nagydíj lefújása utáni két hónapot egy dubaji szállodában töltötte, ahol nem állt rendelkezésére profi szimulátor, nemrég hazatért Franciaországba, meglátogatta szüleit, és hamarosan olaszországi otthonába utazik. Ezzel neki is állhat gyakorolni a szimulátorán, így van rá esély, hogy legközelebb már az F1 Virtuális Nagydíjának mezőnyéhez is csatlakozik.

F1 Legendák - szombaton, az M4 Sporton!