Musorujsag
Élő Eredmények

Marko: Történni fog egy s más a Mercedesnél

Marko: Történni fog egy s más a Mercedesnél

Österreich
Hiába jelentette be a Mercedes, hogy folytatni kívánja a Forma–1-es szerepvállalását, mégpedig Toto Wolff vezetésével, a Red Bull tanácsadója szerint várhatóak bizonyos változások a csillagosoknál.

Nincs hiány a pletykákból a versenymentes időszakban, ha a Mercedesről van szó. Tél óta visszatérő találgatás zajlik arról, marad-e Toto Wolff a címvédő csapatnál, változik-e a szerepköre, és változtat-e a Mercedes az F1-es szerepvállalásának jellegén. Legutóbb a német Auto Bild cikkezett arról, hogy Wolff az év végén lemondhat csapatfőnöki posztjáról, és másfajta feladatkört vehet át a csillagosoknál. Szerintük emellett arra is van esély, hogy a Mercedes a kényszerű spórolás miatt hátrébb lépjen kicsit, és miközben megtartja csapatát, annak vezetését másokra, akár az Aston Martin élére álló Lawrence Strollra bízza.

E híresztelésekre a múlt héten a Daimler határozott közleményekkel reagált, melyekben egyfelől tisztázták, nem szándékoznak kivonulni a Forma–1-ből, másfelől azt is jelezték, a jövőt továbbra is Toto Wolff-fal a csapatfőnöki székben képzelik el.

Ez ugyanakkor azt nem zárja ki, hogy bizonyos dolgokat újragondoljanak a márkánál, és Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint van is esély arra, hogy változások történjenek a 2014 óta uralkodó gárdánál. Az osztrák az Österreich című lapnak erről annak kapcsán beszélt, hogy megkérdezték, lát-e esélyt arra, hogy a Ferrarit év végén elhagyó Sebastian Vettel esetleg a Mercedesnél vagy az Aston Martinnál (ma még Racing Point) kössön ki 2021-ben.

„Várjuk ki, mik lesznek a fejlemények a Mercedesnél. Úgy hallani, történni egy s más személyügyi téren…” – bocsátotta előre. A Mercedes jövője kapcsán hozzátette, attól nem tart, hogy a brackley-i csapat egyszerűen megszűnik. „Ha még itt lesz a Mercedes, az jó lesz. Le akarjuk győzni őket. És ha már nem lesznek itt, akkor egy másik csapat lép a helyükbe.”

A Mercedes és az Aston Martin esetleges fúziója kapcsán viszont óvatosan fogalmazott. „Ezekben a találgatásokban nem kívánok részt venni” – tette egyértelművé.

Marko egyébként elárulta, folyamatosan beszélget telefonon Vettellel, és „mindig megbeszélnek dolgokat”. A Red Bullhoz való visszatérésének lehetőségét viszont újfent kizárta, és megjegyezte, nem is lesz szabad ülésük 2021-re. „Azért, mert Verstappennel és Albonnal is szerződésünk van” – erősítette meg, hogy Alexander Albonra is hosszabb távon számítanak.

Borítókép: Helmut Marko (Fotó: XPB)

További tartalmak