Musorujsag
Élő Eredmények

Változott a futam időpontja, a Hungaroring végig rugalmas volt

Változott a futam időpontja, a Hungaroring végig rugalmas volt

Hungaroring
A szervezők mindenképp szerették volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat, ezért a Forma–1 vezetőivel folytatott tárgyalások során végig rugalmasak voltak – jelentette ki Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója,

Kedden végre hivatalossá vált a 2020-as F1-es szezon újratervezett versenynaptárának európai menetrendje, melyben – a korábbi híreszteléseknek megfelelően – a magyar futam követi a szezonnyitó osztrák versenyeket (az első a jól megszokott Osztrák Nagydíj nevet viseli, a második pedig a Stájer Nagydíj névre hallgat majd).

A verseny tehát az eredetileg tervezettnél (ha nem szól közbe a világjárvány, a versenyt augusztus első hétvégéjén rendezik) jóval korábban, július 19-én startol majd, természetesen zárt kapuk mögött – ez egyelőre alapvetés az F1-es futam esetében.

Kép: Boxutca

A Hungaroring illetékesei ezzel, és az időponttal is rugalmasak voltak, és a kezdetek óta rendkívül segítőkésznek, együttműködőnek bizonyultak a Forma–1 vezetőivel folytatott tárgyalások során, hiszen mindenképp szerették volna megrendezni a viadalt, és segíteni is kívántak a száguldó cirkusznak.

„Több mint két hónapon keresztül tartottak az egyeztetések, jó néhány dátum szóba került, és végül a versenyünk a július 19-ei időponttal került a Formula 1-es világbajnokság naptárába” – idézi Gyulay Zsolt szavait a pálya hivatalos honlapja.

„Cégünk végig rugalmas volt, hiszen a pályánk készen áll, bármikor tudunk versenyt rendezni, és mindenképp szerettük volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát” – emelte ki a vezérigazgató.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak