Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen sosem akarja elhagyni a Red Bullt

Verstappen sosem akarja elhagyni a Red Bullt

GMM
Max Verstappen kijelentette, jelenleg úgy érzi, sosem akarja elhagyni csapatát, a Red Bullt, ami pedig a Forma–1-ben való versenyzést illeti, ha szinten tudja tartani magát, 40 éves koráig is szívesen a mezőnyben maradna.

A holland pályafutását hosszú évek óta a Red Bull támogatja, a királykategóriában pedig csak az ő csapataikkal versenyzett még: 2015-ben és 2016 első futamain a Toro Rossónál, 2016 óta pedig az anyacsapat színeiben. Ami a folytatást illeti, a tavalyi év végén elkötelezte magát a bikások mellett, új szerződése ugyanis 2023 végéig szól, addig tehát papíron biztos nem távozik csapatától.

Bár az F1-ben sokszor láttuk már, egy-egy szerződés sem garancia semmire, Verstappenről egyelőre nehéz elképzelni, hogy távozzon. Többször elmondta, jól érzi magát a Red Bullnál, a csapat pedig mindenképp megtartaná őt, hiszen benne látja a jövő világbajnokát.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A tavalyi bronzérmes nemrég újra jeltét adta annak, a Red Bull-lal közösen képzeli el jövőjét, egy interjú során ugyanis kijelentette, egyelőre nem látja, hogy valaha távozna onnan. „A Red Bullnál akarok maradni, és nem is szándékozom soha elhagyni a csapatot” – jelentette ki a Radio 538-nak adott nyilatkozatában.

Az F1-es pályafutása folytatása kapcsán megjegyezte: „Ha továbbra is megfelelően figyelni tudok majd magamra, fitt maradok és karban tudom tartani a testem, akkor folytathatom a pályafutásomat 40 éves koromig is.”

A kényszerpihenő kapcsán elmondta, jól viselte az „unalmas napokat”, és mivel nem tudta, mikor indulhat újra a szezon, folyamatosan készült, hogy fizikailag a legjobb állapotban maradjon. „Nagy kár, hogy sok futamot töröltek, de ebben a helyzetben mindenki próbálja a lehető legjobbat tenni” – kezdte Verstappen, kinek hazai versenye is törlésre került. „Az edzőm itt volt Monacóban, szóval a felkészüléssel nem volt gond. Szinten tartottam magam, mert nem tudhattuk, mikor kell készen állnunk a vezetésre” – tette hozzá.

Kép: Boxutca
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak