Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz: Semmit sem írtam alá a Ferrarival, ami másodhegedűssé tenne

Sainz: Semmit sem írtam alá a Ferrarival, ami másodhegedűssé tenne

COPE, Marca
Hiába célozgatnak arra már ferraris körökből is, hogy Carlos Sainzra háttérszerep vár a Ferrarinál Charles Leclerc mellett, a spanyol tisztázta, semmi sem fogja őt arra kötelezni, hogy másodhegedűs legyen.

Sokan véleményezték az elmúlt hetekben a Ferrari azon döntését, hogy 2021-től Carlos Sainz foglalja el Sebastian Vettel ülését. Volt, akit az lepett meg, hogy nem a futamgyőztesként biztosabb választást jelentő Daniel Ricciardo kapta a helyet, míg mások azt gyanítják, hogy a spanyolt a belső egyensúly megteremtése érdekében alkalmazták, arra játszva, hogy ő nem lesz olyan kemény ellenfele Charles Leclerc-nek, mint Vettel, és könnyebben irányítható lesz a németnél.

Utóbbi elmélet kapcsán nemrég a német Auto Motor und Sport egy névtelen ferraris forrást idézett, aki focis hasonlattal élve úgy fogalmazott, csapatuk 2021-től az eddigi 4-4-2-es felállásról a 4-4-1-1-es formációra fog váltani. Ez finom utalás arra, hogy Sainznak amolyan „1/b” szerepet szánnak Mattia Binottóék.

A versenyző e pletykákra reagálva a spanyol sajtónak ismét megerősítette, nem második számú versenyzőnek szerződött Maranellóba. „Semmi olyasmit nem írtam alá, ami arról szól, hogy második számú vagyok. A szerződésemben az áll, ami minden versenyzőjében: a csapat a versenyző fölött áll. De ez nem azt jelenti, hogy bárkit második számúként sorolnának be, és támogatnia kell a másikat” – szögezte le.

Szavaiból az ugyanakkor nem következik, hogy szerződése megvédené őt a háttérbe szorítástól. Korábban nem egy második számúként elkönyvelt versenyző nyilatkozott arról, hogy a megállapodásában szereplő „a csapat mindenek fölött” kitételre alapozva utasítgatták őket a csapattársuk elengedésére.

Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Sainz viszont meg van győződve arról, hogy megkapja az esélyt a bizonyításra, és kemény munkával érvényesülni fog a Ferrarinál. „Annyit biztosan tudok, hogy mindent bele fogok adni a Ferrariért, és mindent megteszek, ami szükséges, elsősorban nyerni próbálok. Nem érdekel, milyen színe van az autónak, az összes versenyzőhöz egyformán viszonyulok, mind a riválisom, mindenkivel meg kell küzdenem. Ha lesz egy bonyolult szituáció, akkor nem kell aggódni, helyes döntést fogok hozni.”

Hozzátette, Leclerc-rel eddig jó volt a kapcsolata, és nem is számít problémákra vele. „Charles-lal jól kijövünk, örömmel üdvözölt a csapatnál, és már várja a versengésünket a pályán” – fogalmazott.

A Ferrarinál egy évtizedig dolgozó mérnök, Rob Smedley eközben azt tanácsolta Sainznak, hogy ha érvényesülni akar, növesszen vastag bőrt, mert a szélsőséges érzelmeket kiváltó csapatnál a nagy nyomás és teher miatt csak így lehet érvényesülni. Sainz is tudja, a Ferrarinál minden eddiginél nehezebb dolga lesz. „Tisztában vagyok vele, hogy a Ferrarinál nagyobb n nyomás. A vastag bőr kell ahhoz, hogy boldogul az F1-es csapatoknál. A Ferrari egy szinttel nagyobb nyomást jelent, de úgy vélem, felkészültem erre.”

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak