×

Vettel kedvéért sem változtat tervein az Aston Martin

Nem áll szándékában Sebastian Vettel kedvéért változtatni versenyzőfelállásán a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointnak.

Sebastian Vettel sem csapattársa, sem utódja nem lesz Sergio Péreznek (Fotó: XPB)
Nem dőlt még el, hol folytatja, folytatja-e egyáltalán Forma–1-es pályafutását Sebastian Vettel a Ferraritól való év végi távozása után. Miközben a Mercedes elismerte, B-tervként esetleg fontolóra veszi a négyszeres világbajnok alkalmazását, pletykaszinten fölvetődött, hogy Vettelnek talán az Aston Martinhoz szerződésen is el kellene gondolkodnia. A brit márka 2021-ben a Racing Pointot veszi a nevére, amely amolyan gyári istállóvá alakul ezzel.  A hátterük stabilabbnak tűnik, mint valaha: az Aston és Lawrence Stroll áll mögöttük, akik komoly beruházásokkal tennék pár éven belül élcsapattá őket.

Noha Vettel ez eleve csak egy nem túl reális lehetőségként vetődött fel, Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke az istálló honlapján megjelent interjúban egyértelművé tette, ragaszkodnak a 2021-re is szerződéssel rendelkező jelenlegi versenyzőjükhöz, Sergio Pérezhez és Lance Strollhoz, és Vettel szabaddá válása sem befolyásolja helyzetüket.

„Ezek valóban érdekes hetek voltak a versenyzőpiac szempontjából, és történt pár címlapot érő váltás. Biztosra veszem, hogy a szurkolókat és a médiát ez nagyon szórakoztatta. Viszont ami minket illet, nálunk az egyetlen új név nem a pilótafülkére kerül föl, hanem a gyárunk ajtajára” – utalt a csapat átalakulására.

Akár Racing Pointként, akár Aston Martinként versenyez, a silverstone-i alakulat még nem is áll készen arra, hogy fölkeltse egy élversenyző érdeklődését, és talán nem is elég érett egy ilyen kaliberű személy alkalmazására. A cél viszont hosszabb távon ennek megváltoztatása lesz. „Mindig élveztük az esélytelen szerepét, és fantasztikus emlékeket szereztünk így. Most viszont már a jövőbe tekintünk, az Aston Martin hírnevét akarjuk öregbíteni. Az új pénzügyi szabályok minden csapatnak egyenlőbb feltételeket biztosítanak arra, hogy a maximumot hozzák ki a lehetőségeikből, és ez csak jót tehet a sportágnak. A jövő szépnek ígérkezik, és a célunk egyértelműen az, hogy a jövőben az élmezőnybe tartozzunk” – fogalmazott az amerikai, az új sportági pénzelosztási rendszerre és a költségplafonra célozva.