Musorujsag
Élő Eredmények

Idei autójával gurul pályára a Racing Point

Idei autójával gurul pályára a Racing Point

Autosport
Egy filmes nap keretén belől jövő szerdán a Racing Point is pályára guru Silverstone-ban, mielőtt a Red Bull Ring felé venné az irányt, ahol a hosszúra nyúlt kényszerpihenő után július első hétvégéjén kezdetét veszi a 2020-as szezon.

A Mercedes ezekben a pillanatokban fejezi be kétnapos gyakorlását és a Ferrari is felkészült már, hogy pályára guruljon a szezonnyitó előtt fioarnói tesztpályáján (azt egyelőre nem tudjuk, pontosan mikor gyakorolnak majd), most pedig egy középcsapat is bejelentette, előveszi a 2020-as autót, mielőtt Ausztriába utazik.

Ez a csapat a Racing Point, gyakorlásuk helyszíne pedig Silverstone lesz (ők a rövidebb vonalvezetésen tesztelnek). Az eseményre egy forgatási nap – ebből egy évben kettő áll rendelkezésre – keretén belül kerül majd sor, vagyis az istálló maximum 100 kilométert futhat és csak a Pirelli bemutatós abroncsait használhatja.

Fotó: XPB

Viszont így 2020-as autójukkal gurulhatnak pályára! Ellenfeleik velük szemben feltehetően pont azért döntöttek úgy, hogy régebbi autóikkal gyakorolnak (a Mercedes a 2018-assal, és várhatóan a Ferrari is a három évvel ezelőtti modellt választja majd), mert azokkal több időt tölthetnek pályán, és nem kell a bemutatós gumikat használniuk.

Az RP20-as volánja mögött a csapat kanadai versenyzője, Lance Stroll ül majd a filmes nap során, ő kapott tehát lehetőséget arra, hogy visszarázódjon egy kicsit a hosszú kihagyás után (a versenyzők legutóbb februárban vezethettek F1-es autót).

Ami a folytatást illeti, a csapatvezető, Otmar Szafnauer továbbra is bizakodó a teszteken mutatott tempót és az euróai menetrendet látva. „Az első néhány helyszín rendben lesz” – mondta. „A Hungaroring és Silverstone is jó, majd visszatérünk Barcelonába, ahol a télen jók voltunk. Az ütemterv kedvező a csapat számára. Örülök, láthatjuk, hogyan teljesít majd az autó a különböző pályákon. Mi igyekszünk a lehető legjobbat kihozni belőle minden helyszínen” – tette hozzá.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak