Musorujsag
Élő Eredmények

Ötre csökkent az F1-esek létszáma a Virtuális Nagydíj fináléján

Ötre csökkent az F1-esek létszáma a Virtuális Nagydíj fináléján

F1
Két állandó Forma–1-es résztvevő is kiszállt a Virtuális Nagydíj mezőnyéből, így a hétvégi kanadai versenyen csak 5 aktív királykategóriást láthatunk küzdeni.

Közeleg a valódi F1-es szezon, a mezőny tagjai egyre aktívabban készülnek a július 5-én tartandó első 2020-as versenyre, és ennek hatása meg is látszik a Virtuális Nagydíj nevezési listáján. Ahogyan azt a múlt vasárnapi gyenge szereplése alkalmával előrevetítette, Charles Leclerc debütálása óta most először nem vesz részt a sorozat következő versenyén, ráadásul a mezőny egy másik állandó tagja, Lando Norris is lemondta a vasárnapi szereplést. A két fiatal tehetségnél ugyanaz az ok áll a hátterében: mindketten a Le Mans-i 24 órás verseny virtuális változatán fognak szerepelni, mely szombaton, az eredeti verseny tervezett időpontjában fog elrajtolni.

Rajtuk kívül ezúttal Antonio Giovinazzi neve sincs rajta a Virtuális Nagydíj nevezési listáján, melyen ezzel öt aktív F1-es szerepel. A megszokott gárdából az előző három futamot megnyerő George Russell, valamint Alexander Albon és Nicholas Latifi áll rajthoz a virtuális Montrealban. Hozzájuk a Monacóban debütáló és most visszatérő Valtteri Bottas, valamint a múlt hétvégén bemutatkozó Pierre Gasly csatlakozik a királykategóriából.

A versenynek ezúttal is lesznek sztárvendégei. Az Alpha Taurinál a skót rokcbanda, a Biffy Clyro frontembere, Simon Neil ül volán mögé, a Red Bullnál Jon Olsson svéd síelő lesz Albon csapattársa.

Az aktív versenyzők táborát erősíti majd David Schumacher a Racing Pointnál, Louis Délétraz és Pietro Fittipaldi a Haasnál, valamint visszatér a korábban már futamot is nyerő F2-es, a kínai Csou Kuan-jü (angol átírással Guanyu Zhou). A Ferrari színeiben eközben Callum Ilott versenyez majd.

A vasárnapi a Virtuális Nagydíj záró versenye lesz, a kanadai pályán 35 kört fognak teljesíteni a résztvevők. Az eseményt az M4 Sport és az M4sport.hu ezúttal is közvetíti.

A Virtuális Nagydíj kanadai versenyének résztvevői:

Mercedes: Valtteri Bottas, megerősítésre vár

Ferrari: Callum Ilott, megerősítésre vár

Red Bull: Alexander Albon, Jon Olsson

McLaren: Tiametmarduk („youtuber”), megerősítésre vár

Renault: Csou Kuan-jü, Caio Collet

Alpha Tauri: Pierre Gasly, Simon Neil

Racing Point: David Schumacher, Anthony Davidson

Haas: Pietro Fittipaldi, Louis Délétraz

Alfa Romeo: Aarava („youtuber”), megerősítésre vár

Williams: George Russell, Nicholas Latifi

Borítókép: Grafika: F1

További tartalmak