×

Zsinórban négy győzelem! Az utolsó virtuális futamot is Russell vitte

Az utolsó virtuális futamon sem talált legyőzőre George Russell, aki a kanadai pályán is erődemonstráció tartott: az időmérőt és a versenyt is megnyerte. Másodikként Alexander Albon ért célba, harmadikként pedig Esteban Gutiérrez.

Fotó: F1/YouTube
 Az F1 nyolcadik hivatalos online versenyével a széria végéhez érkeztünk, vagyis legközelebb már a valóságban láthatjuk akcióba lendülni a királykategória pilótáit. Ezt megelőzően négyüknek (eredetileg öten indultak volna, Valtteri Bottas azonban az utolsó pillanatban visszalépett, helyette Anthony Davidson versenyzett a Mercedesnél) azonban még volt egy jelenésük a virtuális kanadai versenypályán.

Itt mondhatni minden az utóbbi hetekben látott forgatókönyv szerint alakult – vagyis az előző három hétvégét uraló George Russell diktálta a tempót az időmérőn és a versenyen is. Ezzel pedig a fiatal angol bajnokhoz méltó búcsút vett a szériától.

Fotó: F1/YouTubeIgaz ugyan, hogy hivatalosan nem írtak ki pontversenyt, és így Russell hivatalosan bajnokká sem válhatott, a pontokat azonban a szurkolók és a szakértők is számolgatták (legalábbis azt, hogyan állna a bajnokság, ha lenne), az így kapott tabellát látva pedig már abban a pillanatban eldőlt, hogy a brit lesz az első, melyben Charles Leclerc bejelentette, az utolsó futamon ő már nem vesz részt.

A monacói hiányában a Red Bull-os Alexander Albon lépett elő első számú kihívóvá, megszorongatni azonban nem tudta ellenfelét: bár tisztességesen teljesített, „csak” másodikként ért célba a versenyen.

Kezdeni Russell csapattársa, Nicholas Latifi is jól kezdett, és az elő körökben ő is ott volt a vezető kettős mögött, a harmadik körben azonban visszaesett, ezzel pedig megnyílt az út Esteban Gutiérrez előtt, aki ismét dobogóra állhatott (a mexikói zsinórban háromszor fért oda a legjobb három közé az utolsó versenyeken).

Fotó: F1/YouTubeA futam pozitív meglepetése Caio Collet szereplése volt: a Renault akadémistája most először vett részt az F1 hivatalos szériájának egyik versenyén, és azonnal negyedik lett! Őt a legjobb „nem versenyző” követte Ben Daly személyében, a yutuber mögött pedig az első virtuális futam győztese, Csou Kuan-jü ért célba.

Latifi végül hetedikként ért célba, az első 10-est pedig Davidson, Callum Ilott és David Schumacher tette teljessé.

A versenyen a virtuális Le Mans-i 24 órásat nemrég befejező Pierre Gasly is elindult, bátor kísérlete azonban kizárással ért véget, miután túl sok büntetést kapott. Büntetésekből egyébként ezúttal sem volt hiány: az első 10-ben végzettek összesen 23-at kaptak. Ezt a szórást egyedül Russell úszta meg.