Musorujsag
Élő Eredmények

Bemutatták a filmet: A nagy randevú Leclerc-rel Monacóban!

Ferrari
Száguldás egy F1-es versenyzővel, Ferrarival, Monacóban – egy kicsit másképp. Bemutatták a Charles Leclerc szereplésével készült rövidfilmet.

Le Grand Rendez-Vous (A nagy randevú) címmel forgatott filmet a francia rendező, Claude Lelouch május 23-án és 24-én Monacóban, a miniállam elmaradt Forma–1-es nagydíjának hétvégéjén. A művész az 1976-ban készített, a forgatásának körülményei miatt nagy port kavart C’était un rendez-vous című alkotását gondolta újra most, a világot és az F1-et is megbénító, megváltoztató koronavírus-világjárvány apropóján.

A film főszereplője nem más lett, mint Monaco F1-es büszkesége, a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, aki egy Ferrari SF90 Stradale volánja mögé pattant, hogy száguldozzon egyet a hercegség F1-es hétvégéken pályát kirajzoló utcáin. Ezúttal se szalagkorlátok, se lelátók, csak az aszfalt a maga hétköznapi formájában – miközben a város cseppet sem hétköznapi, hiszen a virágvásárlás és Albert monacói herceg megautóztatása is orvosi szájmaszkban történt.

A megtett körök után taps fogadta a kétszeres futamgyőztest, majd miután a neki virágcsokrot átnyújtó hölgy (aki egyébként Rebecca Blanc-Lelouch, a rendező unokája) is beült mellé, lekerültek a maszkok, és előbukkantak a mosolyok. Az újrakezdés szimbólumaként.

Az alábbi film pontosan erről szól. Ez volt az első filmforgatás a Franciaországot és Monacót is sújtó járvány idején, és az eredmény egyfajta megünneplése annak, hogy a hercegségben feloldották a korlátozásokat, melyek meghiúsították a nevükkel összeforrt F1-es futamot – 65 egymást követő verseny után először megszakítva a hagyományt.

A Stradale a Ferrari első hibrid meghajtású autója, a tavaly bemutatott 1000 lóerős V8-as masinának pedig a monacói volt az első utcai tesztje. A filmforgatás alkalmával a maximális sebessége 240 kilométer/óra volt.

A filmet 17 tagú stáb készítette, összesen 27 kamera segítségével. Az autóval hat technikus foglalkozott, szerelők és mérnökök. A ruhapróbára már május 23-án sor került, a film felvétele május 24-én reggel zajlott, az erre az időre lezárt utcákon.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: Ferrari
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/06/200052-car-Ferrari-SF90-Stradale-Claude-Lelouc-Charles-Leclerc-Monaco-2020-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak