Musorujsag
Élő Eredmények

Korábbi főnöke szerint Ricciardo illeni fog a McLarenhez

Korábbi főnöke szerint Ricciardo illeni fog a McLarenhez

GMM
A csapat korábbi sportigazgatója Gil de Ferran örül, hogy a következő szezonban Daniel Ricciardo váltja a Ferrarihoz szerződő Carlos Sainzot, érzése szerint ugyanis az ausztrál tökéletesen illeszkedik majd az alakulathoz.

Pát nappal azután, hogy a Ferrari bejelentette Sebastian Vettel távozását, hivatalossá vált az is, hogy Carlos Sainz váltja majd a németet 2021-ben. Sokat a McLaren bejelentésére sem kellett válni: amint kiderült, hogy Sainz elhagyja a csapatot, ők már ismertették új versenyzőjüket, a Renault-tól 2020 végén távozó Daniel Ricciardót.

A csapat noha sajnálta Sainz távozását, hiszen hosszabb távra tervezett a spanyollal, örült, hogy végre sikerült leigazolnia az ausztrált, akit már 2018-ban is megkörnyékezett, és akit tapasztalata, valamint bizonyított rátermettsége okán valódi vezérpilótának tart, és szán.

Gil de Ferran (fotó: XPB)

A McLaren korábbi sportigazgatója, Gil De Ferran, aki jelenleg a gyár IndyCar-alakulatát felügyeli, úgy véli, Ricciardo valóban telitalálat számukra. „A véleményem természetesen személyes: Danielt rendkívül gyors versenyzőnek tartom, aki az élmezőnyben is küzdött már, és versenyeket is nyert” – kezdte a brazil, aki korábban maga is versenyzett (Amerikában szép sikerei voltak).

„Manapság egy kicsit távolabb vagyok az F1-es csapattól, így pedig nehéz pontosan tudni, mit akar Andreas Seidl, Zak Brownt viszont nagyon jól ismerem, és sokat dolgoztam is vele. Úgy hiszem, RIcciardo remekül illeni fog a csapatba” – hangsúlyozta.

„Persze, az ember sosem tudhatja előre pontosan megjósolni, mi történik majd, de én tényleg úgy érzem, hogy Daniel nagyon jól fog illeni a mostani csapatba” – utalt arra, hogy a McLaren a tulajdonosváltás óta sokkal lazább, szabadabb „munkahellyé” vált. Ricciardo számára pedig pont egy ilyen környezet a megfelelő (a hasonló felfogású Red Bullnál is nagyon jól érezte magát, és a mai napig jó a kapcsolata az alakulattal).

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak