Musorujsag
Élő Eredmények

Tost: Kvjat sokszor gyorsabb volt Ricciardónál

Tost: Kvjat sokszor gyorsabb volt Ricciardónál

GMM
Az Alpha Tauri csapatvezetője, Franz Tost elégedett az istálló versenyzőivel (Pierre Gasly-val és Danyiil Kvjattal), noha a gárda eredetileg juniorcsapatként indult, ők pedig már komolyabb tapasztalattal rendelkeznek és a Red Bullt is megjárták.

A francia és az orosz pályafutásában a bikások támogatása mellett az is közös pont, hogy korábban mindketten versenyeztek már a Red Bull első számú alakulatánál, ahonnan aztán menesztették őket, munkaadóiktól viszont megkapták a második lehetőséget, a „juniorcsapatnál” ugyanis folytathatják Forma–1-es pályafutásukat.

Ehhez talán Tostnak is volt némi köze, hiszen többször elmondta már, mindkét pilótát tehetségesnek tartja, a Red Bull-os kudarc kapcsán pedig kijelentette, az előléptetés túlságosan korai volt számukra, ezért nem tudtak megfelelni az elvárásoknak.

Franz Tost (Fotó: XPB)

Rámutatott, Kvjat első Red Bull-os évében Daniel Ricciardo mellett is helyt állt, ez pedig szintén rátermettségét bizonyítja. „Egyikük esetében sem volt más választása a Red Bullnak. Amikor Danyiilt léptették elő, akkor Sebastian (Vettel) ment a Ferrarihoz, szóval neki föl kellett lépnie. De csak egy F1-es szezon volt mögötte, és egyébként is közvetlenül a GP3-ból érkezett. Nagyon komoly kihívás volt ez számára” – kezdte.

„De jól teljesített. Ha csak a tiszta sebességet nézzük, akkor láthatjuk, hogy sokszor gyorsabb volt Danielnél is. Nagyon gyors versenyző, csak a körülmények nem kedveztek neki a Red Bullnál. Szerintem korai volt az előléptetés. Mindkettejük számára” – hangsúlyozta.

„Pierre esete hasonló volt. Neki a szezon eleje volt nehéz, gyakran belekeveredett a balesetekbe, ezért nem tudta megmutatni, valójában, milyen tempóval bír. Mi viszont roppant elégedettek vagyunk mindkét versenyzőnkkel” – zárta gondolatát az osztrák szakember, kinek csapata hamarosan ismét akcióba lendül (a szezonkezdés előtt Imolában tesztelnek majd).  

F1 Legendák szombaton az M4 Sporton! 12:15 Alain Prost – 13:05 Ayrton Senna
Borítókép: Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

További tartalmak