Musorujsag
Élő Eredmények

A virtuális versenyzés után Russell gyorsabb lett a szimulátorban

A virtuális versenyzés után Russell gyorsabb lett a szimulátorban

The Race
Maga George Russell is meglepődött azon, hogy gyorsabb lett a Williams szimulátorában azt követően, hogy a koronavírus világjárvány miatt elrendelt kényszerpihenő alatt rengeteg időt töltött online versenyzéssel.

Russell többek között az F1 hivatalos online futamainak is állandó résztvevője volt (végül ő lett a széria nem hivatalos bajnoka is azt követően, hogy zsinórban négyszer is győzni tudott), és bár többször elmondta, ezeken elsősorban azért indult, mert kötelességének érezte a nézők szórakoztatását, úgy tűnik, profitált is az otthoni versenyzésből.

Amikor tapasztalatairól, élményeiről és az online versenyzést hatásairól kérdezték, a The Race podcastjében elárulta, az intenzív virtuális versenyzéssel töltött hetek, hónapok után gyorsabb volt a Williams szimulátorában, mint azt megelőzően.

„Az első szimulátoros napomon azt mondtam a mérnököknek, hogy ugyanazokat a beállításokat használni, amiket a leállás előtt használtam. Akkor már szünetelt a bajnokság, de ez még a szimulátoros versenyzés előtt volt” – kezdte. „Szóval ugyanazok voltak a beállítások, és az első két körben másodperccel elmaradtam, de a tizennegyedik körben már gyorsabb voltam, mint Ausztrália előtt és Barcelona után. Ugyanazokkal a beállításokkal. Ez megdöbbentett” – tette hozzá.

George Russell (Fotó: Twitter/George Russell) George Russell (Fotó: Twitter/George Russell)

„Mire sikerült visszarázódnom, hihetetlenül élvezetes volt az egész. Arra gondoltam, biztos, hogy ehhez a szimulátorozásnak is köze van, annak, hogy otthon versenyeztem. A testem és az elmém is élesen tartottam” – magyarázta. „Egészen gyorsan vissza tudtam rázódni, megszokni az F1-es autót, és mint mondtam, ez engem is meglepett” – tette hozzá.

Az F1 virtuális futamai kapcsán elárulta, részben azért is szerepelt olyan jól, és vált egyre gyorsabbá, mert kezdetben bosszantotta, hogy nem volt ott a legjobbak között, ezért rengeteget gyakorolt, és dogozott azon, hogy fejlődjön. „Nyerni akartam, amikor belefogtam a virtuális versenyzésbe, de nem voltam közel ahhoz a szinthez, amin nyerhetek. Szóval ezen javítani akartam. Persze mindig kell a tehetség, mindenhez, amibe az ember belefog, de egy ponton túl nem lesz elég, és szükség van a kemény munkára is. Anélkül sehová sem jutsz el” – hangsúlyozta.

„Azt hiszem, ez mindenki számára bizonyíték lehet, hogy sok mindent elérhet, ha keményen dolgozik. Rengeteget gyakoroltam az elején, amikor még mérföldekre voltam. Két hétig eléggé frusztrált voltam, mondván, semmire sem jutok, hiába gyakorlok, csak megyek körbe-körbe. Aztán egy nap felébredtem, valami bekattant, és onnantól lendületbe jöttem. Pedig pont pár nappal korábban mondtam, hogy ez nem nekem való, és hogy inkább otthagyom az egészet. De kitartónak kell lenni. Ez egy olyan lecke, amit jól megtanultam” – zárta gondolatát.

Kép: F1/YouTube
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak