Musorujsag
Élő Eredmények

Pénteken mutatja be új festését a Williams – újra sötétkékkel?

Pénteken mutatja be új festését a Williams – újra sötétkékkel?

Williams, Racefans
Névadó szponzorának távozása miatt kénytelen változtatni 2020-as autójának festésén a Williams. Pénteken mutatják be az új külsőt, melyről már lehet találgatásokat hallani.

A Williams idén a vele múlt nyáron 2023-ig szerződést hosszabbító főszponzora, a Rokit kedvéért változtatott autójának festésén, s vitte bele a piros színt is a dizájnba. Az élet viszont úgy hozta, hogy autójukkal ilyen formában sosem versenyezhetnek. A Rokit már a szezon tényleges rajtja előtt szakított a grove-i csapattal, amely az anyagi következményeken túl azt is eredményezte, hogy a jövő hétvégi Osztrák Nagydíj előtt módosítaniuk kell a gépük megjelenésén.

A csapat az új festést a három versenyzőjének már megmutatta, ám az erről közzétett videón a masina nem, csak a reakciók láthatóak. A tényleges bemutatóra pénteken reggel kerül majd sor, magyar idő szerint 10 órakor.

Nicholas Latifi erősnek, George Russell okosnak nevezte az új külsőt, a tartalékos Jack Aitken pedig megállapította, letisztult és újszerű hatást kelt benne a festés.

Hogy pontosan mit is kommentáltak így, az tehát holnap derül ki. Találgatásokat viszont már lehet hallani arról, mire számíthatunk a mezőny harmadik legrégebbi gárdájától. A csapatruházat módosulása árulkodhat a változásokról. Miközben az istálló hivatalos honlapján a már megjelent fotókon autójáról Photoshoppal vette le a Rokit-reklámokat, versenyzői itt-ott már megváltozott egyenruhában is láthatóak. Saját oldalukon a tűzálló overallról még csak a piros Rokit-felirat tűnt el a versenyző mellkasáról, az F1 hivatalos oldalán viszont már olyan kép szerepel, amelyből kiderül, a főszponzor helyét a Latifit támogató Lavazza márka kapta meg. A fenti videón pedig mindhárom versenyző sötétkék pólót visel, ami a Lavazza színe.

A Racefans szerint nem zárható ki, hogy ezzel visszatér az autókra a régről ismert sötétkék színvilág – még ha a fő motívum talán továbbra is a tavaly óta használt fehér és világoskék színek adják.

Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak