Musorujsag
Élő Eredmények
×

Továbbra sem tiszta az Amerikai Nagydíj sorsa

Továbbra sem tiszta az Amerikai Nagydíj sorsa

F1i
Az austini pálya ügyvezetője, Bobby Epstein elárulta, továbbra sem tiszta, hogyan alakul majd a 2020-as Amerikai Nagydíj sorsa, még mindig kérdéses tehát, megtartják-e az eredetileg októberre tervezett futamot.

Egyelőre csak az első nyolc futam időpontja ismert, és bár a legfrissebb hírek szerint egyre valószínűbb, hogy a szeptemberi Olasz Nagydíjat további európai viadalok követik majd, a bővített menetrend kiadása várat magára, hiszen több olyan országban sem csitult a koronavírus világjárvány, ami szerepelt az eredeti naptárban.

Ilyen helyszín a texasi Austin is, ahol az eredeti tervek szerint október 25-én rendeznének versenyt, a járvány azonban még mindig tombol az államban, és az sem tiszta még, hogyan alakulnak majd a beutazási szabályok.

„Jelenleg nem teljesen világos a kép” – ismerte el a pálya ügyvezetője, Bobby Epstein. „Szerintem Európában megtanulták, hogy egészen az utolsó pillanatig várnak, mielőtt bejelentést tesznek, mi azonban még nem vagyunk ebben a pillanatban, amelyben eldönthetjük, mi lesz. Még nem tudjuk, hogy lesznek-e rajongók, vagy zártkapus lesz-e a futam, hiszen egyelőre azt sem tudjuk, van-e értelme az Egyesült Államokba utazniuk. De egyelőre számolunk a futammal.”

Fotó: XPB

Elismerte, sok múlik azon is, hogyan állnak majd a helyi szervezetek a tömegrendezvényekhez, engedik-e, hogy nézők előtt rendezzenek futamot, és ha igen, milyen megkötéseik lesznek. „Pár héttel korábban kinyithatsz 10-20 ezer ember számára, ez nem lenne gond. Évente 30 koncertet rendezünk 10-30 ezer ember számára. Ilyenkor nem baj, ha később értesítenek” – magyarázta.

„Azt nem akarjuk, hogy 100 nap kiessen. A vendéglátás miatt rengeteg ideiglenes egységet kell felhúzni. Nemcsak arról van szó, jön-e egy második hullám, ami miatt lehet, az egészet törölnünk kell majd, hanem arról is, hogy komoly beruházásokra van szó. 15 ezer rajongó számára néhány hét alatt fel tudunk húzni valamit” – folytatta, majd végül elhintette, amennyiben jöhetnek szurkolók, olcsóbbak lesznek a jegyek, a szokásos koncertekkel ugyanis szinte biztos, hogy nem kell számolniuk.

„Hamarosan kinyithatunk, de az F1 az általában más, mint a többi eseményünk, hiszen itt egy háromnapos fesztiválról van szó. Vannak zenei események, vannak ételbárok, és sok egyéb, de ezt az élményt most nem adhatjuk meg. Most egyértelműen a versenyre fogunk összpontosítani, ha lesz verseny, akkor is, ha jöhetnek a szurkolók. Ezt a jegyárak is tükrözik majd” – mondta.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak