Musorujsag
Élő Eredmények

A Renault nem fog kivételezni Oconnal

A Renault nem fog kivételezni Oconnal

Reuters, BBC
A Renault ugyanolyan szorosan együtt fog működni Daniel Ricciardóval a 2020-as szezonban, mint a tavalyi évben, annak ellenére, hogy az ausztrál már a szezon kezdete előtt bejelentette, távozik a csapattól és a McLarennél folytatja.

Idén több versenyző is úgy vág neki a szezonnak, hogy tudja, bárhogy is teljesítsen aktuális csapatával, 2020 végén távozik onnan. Az egyik ilyen pilóta Daniel Ricciardo, aki mindössze egy közös szezon után úgy döntött, a második év végén elhagyja a Renault-t és az egyik közvetlen középmezőnybeli ellenfél, a McLaren pilótája lesz.

A csapatváltás előtt álló versenyzők esetében sokszor láttuk már, mérnökeik idővel „eltitkolják” előlük új fejlesztéseiket, amiket csak az istállónál maradó csapattársak kapnak meg. A Renault jelezte, Ricciardónak nem kell ettől tartania.

Részben azért, mert 2021 előtt számos fejlesztést befagyasztanak, vagyis az autók nem fognak komolyabban megváltozni. Másrészt pedig nem is akarnak kivételezni. „Nem lesz kivételezés Esteban és Daniel között, mert egyszerűen a csapatunknak nem ilyen a felfogása” – kezdte. „Ezen felül a kivételezés szükségtelen is. Legyünk őszinték, nem a bajnokságért harcolunk” – tette hozzá.

„Ahol jelenleg állunk, ott ennek semmi értelme sincs. Daniel teljes mértékben részt fog venni az autó fejlesztésben. Az egyetlen, amibe nem fogjuk beavatni, az a 2022-es autó fejlesztése, de őszintén, ebbe már egyébként sem lenne benne” – magyarázta.

Ami a váltást illeti, Ricciardo nemrég elismerte, a bejelentés utáni napok furcsák voltak, most azonban minden visszatért a megszokott kerékvágásba, és nem hiszi, hogy a csapatban furcsa lesz majd a hangulat. „Volt pár szimulátoros napom, és nem néztek rám ferde szemmel a gyárban” – jegyezte meg. „Azt hiszem, már mind továbbléptünk, és mindent bele fogunk adni. Már nagyon várom, hogy visszatérjek a pályára, és újra versenyezzek.”

„Amikor majd visszatérünk, először talán egy kicsit kínos lesz, amikor találkozom néhány emberrel. Ha egyáltalán ez a jó szó. De, ami engem illet, már biztos, hogy magam mögött hagytam ezt a történetet, nem fog ott motoszkálni a fejemben” – hangsúlyozta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak