Musorujsag
Élő Eredmények
×

Idegen érzés, sima nap – így alakult a Red Bull tesztje (képekkel)

Idegen érzés, sima nap – így alakult a Red Bull tesztje (képekkel)

Red Bull, Alpha Tauri
Csütörtökön a mezőnyből harmadik csapatként vitte pályára aktuális autóját a Red Bull. Alexander Albon hamar visszarázódott, a csapat számára még idegen volt az új protokoll.

Miközben a héten a testvércsapat Alpha Tauri egy idei és egy 2018-as autóval is körözött Imolában, a tavalyi motorpartnerváltása miatt a Red Bullnak csak az idei második filmes nap állt rendelkezésére, hogy gyakoroljon a jövő hétvégén Ausztriában induló szezonra. E tesztjük helyszínéül a Racing Pointhoz hasonlóan Silverstone-t választották, ahová viszont csak Alexander Albon látogatott ki, mivel Max Verstappennek külföldről érkezve 14 napos karantént kellett volna teljesítenie, ha tesztelni akart volna Nagy-Britannián belül.

Albon kihasználta a szabályok által engedélyezett 100 kilométert – a brit-thai versenyző 118 nap után tért vissza az F1-es autójába. „Jó érzés volt visszaülni az autóba Silverstone-ban ezen a filmes napon, leporoltam magamat és visszarázódtam. Három hónapig nem ültem F1-es autóba, de öt-hat kör után már belejöttem” – nyilatkozta Albon. „Az edzőteremben elvégzett munka nem igazán számít, amíg nem látod, hogy alakul a pályán. Ez egy rövid pálya, mozgalmas, és egészen meleg is volt ma, szóval remek alkalmat kínált annak felmérésére, hol tartok erőnlétileg, és elégedett vagyok.”

Alexander Albon (Fotó: Red Bull)

„Jó volt viszontlátni mindenkit. Folyamatosan kapcsolatban álltam a fiúkkal Melbourne óta, szóval nem sok minden változott, és könnyű volt újra megtalálni a közös hangot. Emellett jó volt az is, hogy begyakorolhattuk a COVID-19-protokollt, egészen simán ment. Összességében remek lehetőség volt ez a visszaszokáshoz és a versenyüzemmódba való visszatéréshez.”

A kötelező távolságtartás és a maszk viselése a Red Bull garázsában is kiemelt figyelmet kapott – ez mostantól még hónapokon át, talán egész évben meghatározza a csapattagok munkáját. „Visszazökkentünk a ritmusba ma Silverstone-ban, és begyakoroltuk a garázsprotokollt, a kerékcserés procedúrát, az új COVID-19-es óvintézkedések szerint. Egy kicsit még idegennek éreztük ezeket, de a legfontosabb, hogy mire Ausztriába érünk, ezek a folyamatok már normálissá válnak. A mai napnak az volt a célja, hogy mindenki tudja, mire számíthat” – fogalmazott Christian Horner csapatfőnök.

Christian Horner és Alexander Albon (Fotó: Red Bull)

A brit Albon visszarázódása szempontjából is hasznosnak ítélte a 100 kilométer megtételét. „Alex még viszonylag kevésbé rutinos a Forma–1-ben, szóval  még ha csak bemutatógumin is teljesítette, ez a száz kilométer számára hasznos lehet Ausztriára nézve.”

Képgaléria a Red Bull silverstone-i és az Alpha Tauri imolai tesztnapjáról:

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1471368"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Az Alpha Tauri szerdán idei és 2018-as autójával tesztelt Imolában, a Red Bull csütörtökön Silverstone-ban tartott filmes napot a 2020-as RB16-tal
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/06/2020-filming-imola-gallery-14-1440x945-1024x672.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: Red Bull)

További tartalmak