Musorujsag
Élő Eredmények

Most vagy soha! Három hazai futamon indulna Giovinazzi

Most vagy soha! Három hazai futamon indulna Giovinazzi

Motorsport
A mezőny egyetlen olasz versenyzője, Antonio Giovinazzi támogatja azt a „menő” ötletet, miszerint 2020-ban három Forma–1-es verseny is lehet hazájában, amennyiben Mugello és Imola is lehetőséget kap.

Továbbra sem adták ki a teljes 2020-as versenynaptárt, ami a legfrissebb hírek szerint a szeptemberi monzai forduló után további európai futamokkal folytatódhat. Az egyik beugró valószínűleg Mugello lesz (hogy ide ellátogat a mezőny, azt egyre több forrás biztosra veszi), de Imola is szerepel a lehetséges helyszínek között.

Bár a boxutca bejáratának elrendezése állítólag nem nyerte el az F1 vezetőinek tetszését, Imola tulajdonosai tovább lobbiznak a futamért, a pálya ügyvezetője pedig a múlthéten elhintette, Mugello után ők is bekerülhetnek a naptárba, vagyis idén három olasz futam is lehet.

A mezőny egyetlen olasz versenyzője, az olasz csapatnál (Alfa Romeo) edződő Antonio Giovinazzi természetesen nagy támogatója ennek az elképzelésnek. „Örömmel hallom ezt a lehetőséget, hiszen soha többé nem lesz lehetőségem arra, hogy egy évben háromszor is Olaszországban versenyezzek” – kezdte. „Én lennék az első olasz, aki egy szezonon belül három olasz futamon is indulhatna.”

„Nagyon menő lenne. Még nem tudjuk, megtörténik-e, de én erősen támogatom. Persze nem lenne ugyanolyan, mint a tavalyi versenyem volt, hiszen az igazi különbséget a szurkolók jelentik, és most a közönségünk, a Tifosi sajnos nem lehet ott” – magyarázta.

„De nagyon boldog lennék, ha három egymást követő héten versenyezhetnék Olaszországban. Eléggé izgatott lettem a hír hallatán. Majd látjuk, megvalósul-e, de mint mondtam, én támogatom” – folytatta, majd jelezte, mindhárom olasz helyszínt szereti, és mindhárom különböző kihívások elé állítaná a Forma–1-es mezőnyt.

„Három fantasztikus pályáról van szó! Monzával rengeteg tapasztalatom van, értelemszerűen rengeteg futamom volt ott. Különleges pálya számomra, hiszen tavaly ott futottam az első Olasz Nagydíjamat is. Mugello hihetetlen pálya lenne ezekkel az új autókkal. Csodálatos lenne ott teljesíteni egy időmérős kört. De Imola is csodás, gyors és keskeny pálya, komoly történelemmel. Mindegyiken versenyezni akarok, mert fantasztikus, izgalmas pályák” – zárta gondolatát.

Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak